Чому нам треба служити тим, кого ми ненавидимо

 

 

 

 

Нам всім легко служити тим, кого ми любимо. Набагато складніше служити тим, хто нам не подобається.

Саме тому ми повинні докладати зусиль, щоб любити тих, кого ненавидимо. І я визнаю, що ненависть – це сильне слово. Але навіть попри те, що ми повинні бути милосердними до всіх Божих дітей, в нас часто прокидається плотська людина і змушує нас розвивати почуття, які не знаходяться в гармонії із вченнями Христа. Я хочу розібратись, як усунути ці почуття.

Що ж, я тут не для того, щоб говорити про те, як ми можемо служити. Церква Ісуса Христа має величезні ресурси для тих, хто хоче служити.

Я хочу поговорити про те, чому. Чому ми повинні служити тим, кого ненавидимо.

  1. СЛУЖІННЯ – ЦЕ ЗАПОВІДЬ

Багато з нас знають притчу про овець і козлів, яка міститься в Євангелії від Матвія 25. У ній Син Людський відділяє одних від інших, і Своїм вівцям Він дякує за служіння, яке вони вершили для Нього. Вівці, явно збентежені, запитують, коли вони служили своєму Господу, і ось що сказано в знайомому уривку:

«Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам, що ви вчинили одному з найменших братів Моїх, те Мені ви вчинили».

Але звертаючись до козлів, Господь посилає їх у «вічний вогонь», тому що вони не служили. З цієї проповіді ми розуміємо, що повинні служити іншим, якщо хочемо успадкувати Царство Боже.

Не будьте козлами, які не служать. Припиніть ненавидіти. Служіть не тільки тим, кого ви любите. Служіть тим, кого ви ненавидите, скрізь!

Зверніть увагу на те, що Господь сказав «одному з найменших братів Моїх», а не «тих, кого ви любите». Бо насправді, служіння не може вважатися служінням, якщо ми служимо тільки тим, кого любимо. Тим, кому нам легко служити. Ми повинні пам’ятати, що Ісус сказав:

«Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує»

Якщо ми маємо намір виконувати всі заповіді, ми повинні любити і служити тим, кого ненавидимо.

  1. БОГ Є ЛЮБОВ

Вікторина на знання зразкових цитат з Писань! Хто з вас вчив напам’ять 1-ше Іоана 4:16? Ось відповідь.

«Ми пізнали й повірили в ту любов, що Бог має до нас. Бог є любов, і хто перебуває в любові, перебуває в Бозі, і в нім Бог перебуває!».

Ми знаємо, що Божа любов так само надійна, як і ці замки.

Ми знаємо, що Бог є любов, що Він є втіленням і уособленням справжньої, безкорисливої ​​любові. І в Євангелії від Матвія 5:48 нам заповідано бути «досконалими, як досконалий Отець [наш] Небесний». Бути досконалими як Бог, ось що повинно бути нашою основною метою в цьому житті. Чи можна цього досягти? Ні. Але мета життя – прагнути стати краще. Ми повинні мати цю безкорисливу любов до інших, якщо хочемо бути більш подібними до Бога.

  1. НЕНАВИСТЬ ПРОГАНЯЄ ДУХ

Ми знаємо, що любити наших ворогів – це божественний закон. З 1-го Коринфянам 6:19 ми знаємо, що наші тіла є храмами Отже, можна прочитати так: «Дух Господній не живе в [тих, хто ненавидить своїх ворогів

Ненависть і гнів егоцентричні. Якщо ми хочемо, щоб з нами був присутній Дух, ми повинні бути безкорисливими та служити.

З Писань ми дізнаємося про безліч різних ролей, які виконує Дух Господній. Він свідчить про істину. Він є Втішителем. Він веде нас від фізичної і духовної небезпеки до радості й світла. Саме Його сила освячує нас, коли ми каємося у своїх гріхах.

Хіба ми не зробили б усе від нас залежне, щоб зберегти Святого Духа поруч з нами?

Коли ми тримаємося за ненависть, ми тримаємося за те, що заважає Святому Духу залишатися з нами. Дух Божий – це Дух Любові, а не суперечок, гніву чи ненависті. Якщо ми хочемо мати Втішителя з нами завжди і всюди, ми не можемо мати ненависть до будь-кого. Що веде нас до наступного пункту.

  1. НАША ЛЮБОВ ЗРОСТАЄ ДО ТИХ, КОМУ МИ СЛУЖИМО

«Мені не подобається ця людина. Я маю краще пізнати її.» – Авраам Лінкольн

Це одна з моїх найулюбленіших цитат. Дуже часто ми судимо про інших занадто швидко і занадто легко просто тому, що не знаємо їх. Насправді ж ми бачимо людину тільки з якоїсь однієї сторони, а вона набагато глибша і складніша. І як найкращим чином навчитись любити когось? Служіння.

Будь-який акт служіння, яким би маленьким він не був, відкриє наші серця для інших.

Будь-який акт служіння відкриває наші серця для тих, кому ми служимо. Зрештою, насправді ми будемо служити нашому Господу. Коли ми присвячуємо себе тому, щоб допомагати тим, хто нам не подобається, це відкриває наше серце для розвитку того самого милосердя, яке має Христос до нас. Про це ми читаємо в 1 Самуїла 16:7:

«Але Господь сказав Самуїлові: Не дивись на обличчя його та на міру зросту його, бо Я відсторонив його! Бо Бог бачить не те, що бачить людина: чоловік бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце».

Ми знаємо, що Бог є любов. Ми знаємо, що Він любить всіх нас. Коли ми служимо, ми можемо розвивати таку ж саму любов, яка дозволяє Господу дивитися на серце кожного.

  1. МИ ВСІ ДІТИ БОЖІ

Христос ніколи не випускає з уваги жодного з дітей. Ми теж не повинні випускати з уваги жодного з дітей Божих.

Віра в те, що ми в буквальному сенсі є дітьми Бога, має центральне місце у Біблійних вченнях Ісуса Христа. Як досконалий батько, Бог любить кожного зі Своїх дітей, і ми повинні докладати зусиль, щоб робити те ж саме.

Я, звичайно, не є ідеалом в тому, як любити і служити тим, хто мені не подобається. Іноді мені важко служити навіть моїм рідним братам. Але я знаю, що Бог попросив нас служити кожному. Я знаю, що Він дасть нам можливість любити тих, кого, як нам здається, ми ніколи не полюбимо. І я знаю, що наші серця навчаться охоплювати любов’ю всіх дітей Божих, за умови, що ми готові спробувати.

«Щоб ефективно служити іншим, ми повинні дивитися на них батьківськими очима, очима Небесного Батька» – Дейл Дж. Ренлунд

Ця стаття була написана англійською мовою Брекстоном Янг Черчем та опублікована на сайті thirdhour.org

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь