В Україні скоротять кількість бюджетних місць у вишах

 

 

 

 

У прес-службі Кабінету міністрів України повідомили, що в Україні зменшать кількість бюджетних місць у вишах. Це випливає з рішення Міністерства економічного розвитку, яким затверджено нові обсяги державного замовлення у вищих навчальних закладах України.

Стало відомо, що кількість бюджетних місць планують зменшити майже на всіх спеціальностях за рівнем «магістр».

А ось бюджетні місця за рівнем “бакалаврат” — перерозподілять.

Зазначається, що студенти, які навчаються за рівнем підготовки «молодший спеціаліст», отримують більшу кількість державних місць майже за всіма спеціальностями, крім журналістики, математичної статистики, IT та сфери обслуговування. У цих сферах очікується незначне скорочення обсягів державного замовлення.

Для рівня підготовки «бакалавр» планують збільшити кількість бюджетних місць за спеціальностями: освіта/педагогіка; математична статистика; механічна інженерія; електрична інженерія; автоматизація і приладобудування; виробництво і технології; аграрні науки і продовольство; соціальні науки.

Також скорочуються обсяги підготовки за такими галузями, як право і публічне управління.

Обсяги держзамовлення для магістрів планують скоротити майже за всіма спеціальностями, крім: військові науки, національна безпека, безпека державного кордону; цивільна оборона; публічне управління та адміністрування.

Також Кабмін не буде передбачати обсяг державного замовлення на підготовку фахівців за спеціальністю «Право» заочної форми підготовки.

Джерело: newformat.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь