Хто тероризує ніжинські обійстя?

 

 

 

 

У Ніжині домашніх тварин нищить невідомий звір.
Оксана Ігорівна Юдка, яка з родиною мешкає по вулиці Березанській, виявила вночі у себе на подвір’ї понад десяток курей мертвими і обезкровленими.
«З них хтось висмоктав кров, гребінці були бліді, під лопатками дірочки, а нутрощі понівечених тварин неушкоджені. Я виявила курей близько 4 ранку. У нас місячна маленька дитина, тож сплю чутко, доводиться вставати вночі не раз. Зараз жарко, кватирки відчинені, але нічого не чула – ні шуму, ні крику. Маємо пса мисливської породи, він ночував в будинку, але ні гавкав, ні скулив. Я встала до дитини, виглянула у вікно, бачу щось біліє, вийшла у двір, дивлюся – три курки лежать, пішла до сараю, а там ще більше десятка. Лишились живі пару курок, півень та дві качки. Коли пес вибіг за мною, то сліду не взяв, тільки дивився розгублено. Сарай на замок не був замкнений, тільки зачинені двері. Ми вже не знаємо, що думати, припускаємо лише, що то може бути тхір чи куниця. Дохлих курей закопали у себе у дворі», – розповідає Оксана Ігорівна.

ТАКА ОКАЗІЯ ПО ВСЬОМУ НІЖИНУ. В когось раніше, в когось пізніше. У когось зимою, в іншого – восени.

«Тільки в кінці травня три заяви до поліції. По одній адресі – 14 курей та 10 кролів, по іншій – 17 курей. У більшості сітки в клітках вигнуті, і характерно, що це не справа рук людських. Як пояснюють заявники, нікого і нічого не бачили, ніякого шуму не чули, а тварини мають прокуси, здебільшого, під крилами чи на спині. Ми виїжджаємо на місце, перевіряємо обставини. Якщо немає слідів проникнення до сараю через злом та застосування зброї по відношенню до тварин, то маємо певно справу з якимось хижаком. І на цьому дії поліції закінчуються. Охороною приватного майна не займаємося», – розповідає очільниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. В таких випадках в поліції радять звертатися до мисливців та влаштовувати засідки.

ЩО чи ХТО ЦЕ – голодні собаки, лисиці, куниці…чи чупакабра?

Нагадаємо, що чупакабра – це фантастична істота, якій приписують вбивства кіз, кролів та інших домашніх тварин через знекровлення. Періодично у засобах масової інформації з`являються повідомлення про такі масові вбивства домашніх тварин, а також поширюються свідчення людей, які нібито бачили саму істоту. Мисливці з різних областей України кілька разів влаштовували облави на загадкового звіра, але наразі до цього часу достовірних відомостей про його існування немає.
Люди ж тим часом приписують невідомому звірові все нові, одна страшніша іншої, характеристики. Адже він орудує уже не на околицях, а у середмісті. І не боїться ні людей, ні собак.

У СОЦМЕРЕЖАХ НІЖИНЦІ ПИШУТЬ

Люда Гузій: «На Мигалівці це непоодинокі випадки. У моїх батьків теж таке горе, а вчора одна жіночка хвалилась, що загавкала вівчарка вранці. Коли господиня вийшла, побачила цілий виводок, маленькі повтікали, а більше стало на неї кидатись. Злякалась, пішла за сином, вийшли, втекло. На вигляд схоже на кенгуру, стоїть на двох лапах, дві передні коротші, з пальцями, які мають велику силу, тому що відігнуло сітку металеву, а морда, як у собаки, але має ікла, бо у птиці прокуси під крилом – такі, що видно нутрощі і випита кров або просто задушена. Картина жахів. Так що воно не одне. Викликали міліцію, щоб подивилась, вони повідомили, що у місті, по районах уже є такі випадки. На кого писати заяву, на ЧУПАКАБРУ?».

Ксенія Холодна: «Ну я мало вірю в істот, яких не бачила, але, щоб воно не було (тхір, куниця чи інше), мені шкода породистих курей та півнів. Вони просто ще дуже молоді, глибокою осінню вилупилися, ми не очікували, що виживуть без квочки, але усі десятеро радували своєю жагою до життя, а тепер таке».

Валентина Володимирівна: «Мало вірила, коли сусід розповідав, що бачив, але коли воно,тобто ця кенгуру-собака, перебігла дорогу серед білого дня прямо перед машиною, швидко переконалася, що це було таке ж створіння, як на фото в газете “Вісті Борзнянщини”, яке убив житель с.Комарівка».

Алекс Слинько: «Так, в районі Мигалівки до десятка таких випадків. Деякі люди навіть поліцію викликали».

«…може “чупакабра”, може і “єтті”, може і “снігова людина”…. Говорити достовірно, що це, і хто це робить, не можна. І чи тварини обезкровлюють ?! Особисто я не впевнений. Мені довелося бачити подібних три випадки. Думаю, це була лисиця або собака», – прокоментував в телефонній ромові старший викладач кафедри біології, доктор біологічних наук НДУ ім. М. Гоголя Олександр Вобленко.

ЧИ РОБИЛИ ЕКСПЕРТИЗУ ТВАРИНАМ-ЖЕРТВАМ ?
«Жодних звернень про експертизу таких тварин не надходило. Якщо будуть, то дослідження зробимо. Тільки це потрібно робити по гарячих слідах, у той же день», – зауважив начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор

Тож з’ясувати, чи дійсно це була чупакабра, поки не вдалося. Можемо лише порадити ніжинцям замикати сараї.

автор: ТЕТЯНА МАРЧЕНКО
фото надала очільниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції
МІСЬКА ГАЗЕТА “ВІСТІ”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь