Ніжинські танцюристи на Міжнародному фестивалі в Італії

 

 

 

 

З 30 травня по 09 червня 2017 року вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм»  Ніжинської дитячої хореографічної школи здійснили незабутню подорож до сонячної Італії для участі у І Міжнародному фестивалі «POPOLI IN FESTA», що проходив у місті Пезаро на березі Адріатичного моря.

Урочисте відкриття фестивалю відбувалося на Народній площі м. Пезаро. Його учасниками стали творчі колективи  з чотирьох міст України: Хмельницького, Львова, Києва та  Ніжина. Фестивальна програма юних ніжинців складалася з хореографічних композицій європейської та латиноамериканської програм, українських стилізованих бальних танців та попурі на теми українських пісень у виконанні Владислави Савченко (викладач Т.Евелєкова).

Пезаро – батьківщина оперного композитора Россіні. Саме тут, на вулиці Россіні,  знаходиться знаменитий оперний театр його імені та меморіальний музей, присвячений його творчості. Ніжинцям поталанило побувати на концерті Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні, що проходив на Народній площі Пезаро. Усі, без винятку, отримали незабутнє враження від неперевершеного колоритного звучання італійських  оперних голосів.

А ще у рамках міжнародного фестивального туру  вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи стали учасниками Фестивалю Народів, що проходив в італійському  місті Ферміг¢яно. Його учасниками стали колективи з різних країн світу: Тунісу, Албанії, Іспанії, Угорщини, України та ін.  Кожна країна разом з фестивальною програмою демонструвала національне декоративно-прикладне мистецтво. Глядачів та учасників фестивалю зачарувала граційність  хореографічної композиції «Ніч яка місячна»  у виконанні учасників старшої групи дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Марії Онокало та Максима Паливоди, Марини Колесник та Андрія Донця, а також ліричність «Каштанового вальсу» у виконанні учасників середньої та старшої  груп колективу (Ольга Дяченко та Павло Ковалик, Марія Блоха та Андрій Плесконос, Дар’я Коченко та Артур Дегтяренко). Та найбільше оплесків здобули наймолодші ритмівці – Валерія Кононяко та Вадим Чумак, Каріна Вовк та Євген Молчанов («Перші кроки з ча-ча-ча», «Веселий лінді-хоп»).

З концертною програмою побували вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» у Парку розваг «Італія в мініатюрі».«Італія в мініатюрі»  – це один з найбільш незвичайних тематичних парків (розташований в курортному містечку Ріміні), який знайомить відвідувачів з унікальною історичною, архітектурною і культурною спадщиною Італії. Тільки тут усю Італію можна обійти пішки за пару годин і побачити всі головні визначні пам’ятки країни.На його території розташовано 270 репродукцій архітектурних чудес Італії, створених з максимальною точністю і ретельністю. А ще тут є понад п’ять тисяч мініатюрних дерев, які відтворюють флору країни та надають парку особливу привабливість.

Екскурсійна програма у рамках міжнародного фестивального туру була надзвичайно насиченою.

Серед найбільш яскравих та незабутніх сторінок:

—     Екскурсійне відвідування унікальної держави Сан-Маріно – однієї з найменших держав світу, що має титул найстаршої республіки світу.

—       Подорож по Венеції – одному із найбільш унікальних місць не тільки в Італії, але й у всій Європі. Венеція – місто на воді із чудовою архітектурою та цікавою історією, улюблене місце відпочинку усіх туристів. Площа  та Собор Святого Марка, Палац Дожів, Гранд Канал – вразило все: і архітектура, і ландшафтний дизайн, і краса та велич, що зачаровують і дивують.

—       Екскурсійна програма у Відні – столиці Австрії – місті розкішних палаців і величних площ, мальовничих вулиць і численних скверів.

—    Відвідування Купальні Сечені у Будапешті – столиці Угорщини – володаря угорського гран-прі, найбільшого купального комплексу Європи.

Щасливі і натхненні  учасники Міжнародного фестивального туру повернулися до рідного Ніжина. Незабутні враження про цю давно омріяну поїздку назавжди залишаться в серцях дітей.

 

Г.Л.Тимошенко,

балетмейстер ДЗАБТ «Ритм»,
директор Ніжинської дитячої хореографічної школи

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь