В Україні масово тонуть люди – надзвичайники б’ють на сполох

 

 

 

 

В Україні масово тонуть люди, Чернігівщина, а зокрема і Ніжинщина, не є вийнятком. Про це наголошує і  Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради, розсилаючи ЗМІ листи “Про посилення роз’яснювальної роботи щодо безпечного поводження людей на водних об’єктах”.

Відповідно до доручення виконуючої обов’язки голови обласної державної адміністрації від 19.06.2019р. та з метою вжиття заходів щодо призупинення різкого зростання кількості трагічних випадків на водних об’єктах виконавчий комітет Ніжинської міської ради звертається з проханням провести у всіх колективах роз’яснення правил безпечної поведінки під час перебування на відпочинку біля водних об’єктів.

Надсилаємо статистичні дані щодо нещасних випадків на водоймах України та Чернігівської області й рекомендації щодо основних правил безпечної поведінки людей на воді (Наказ ДСНС України від 10.04.2017р.  №301 « Правила охорони життя людей на водних об’єктах України».

«Всього з початку року на водоймах України вже загинуло 505 громадян, серед яких 56 – діти.

Тільки за період з 01 по 13 червня на водних об’єктах нашої держави сталося 103 нещасні випадки зі смертельними наслідками.

13 червня в Ічнянському районі потонув 29-річний чоловік. В р. Десна м. Чернігів потонув 11-тирічний хлопчик. В Коропському районі в ставку потонув 52-річний чоловік.

14 червня в р. Десна на міському пляжі «Золотий берег» потонула людина.

15 червня в ставку с. Лосинівка Ніжинського району потонув на очах свідків 10-річний хлопчик.

16 червня в р. Остер в межах м. Ніжина потонув чоловік 1987 р.н.

17 червня в Черніговському районі під час риболовлі потонули 2 чоловіки 1980 та 1988р.н.   Біля м. Носівка в ставку потонув 65-річний киянин.

18 червня упродовж доби на водоймах України загинуло 15 осіб.

20 червня на водних об’єктах Чернігівщини загинуло 2 людини.

Зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  • пам’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. В м. Ніжині – це лівий берег р. Остер в районі вул. Коцюбинського: 50 – 150м вище від гідроспоруди;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Щорічно під час пірнання з гідроспоруди на р. Остер травмуються та гинуть люди (2чол. в 2017р);
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

Шановні ніжинці! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку 101 та викликайте швидку медичну допомогу за тел. 103!

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь