В Україні зарубіжні посилки обклали податком

 

 

 

 

З 1 липня 2019 року українці будуть платити податок за міжнародні відправлення вартістю від 100 євро. До 1 липня будуть обкладати податком посилки від 150 євро. При цьому норма про отримання трьох посилок в місяць скасована через неготовність поштових операторів до адміністрування цього обмеження.

У прес-службі Мінфіну нагадали, що Верховна Рада України схвалила законопроект №9260 про зміни до Податкового кодексу, яким вводиться норма щодо оподаткування міжнародних посилок вартістю понад 100 євро. За рішення проголосували 236 народних депутатів.

Нагадаємо, один з лідерів експрес-доставки в Україні змінив правила відправлення вантажів. Тепер всі посилки, які важать більше 1 кг, не будуть упаковувати в плівку, а тільки в коробку. У компанії Нова Пошта пояснили, що провели статистичні підрахунки і з’ясували, що обмотаний плівкою вантаж, будь-то навіть одяг або інші речі, не вимагають особливої упаковки, частіше пошкоджується. Щоб уникнути цього, компанія вирішила ввести нові правила. Також відомо, що через зростання цін на паливо Нова Пошта підвищила свої тарифи на 11-25%.

Раніше стало відомо, що «Укрпошта» з 1 травня також підвищила тарифи для двох видів міжнародних поштових відправлень — “дрібний пакет” і “мішок” М». А з 1 червня 2019 року їх вартість зросла з 2 до 2,5 доларів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь