Кабмін встановив граничні тарифи на тепло і гарячу воду

 

 

 

 

Кабінет міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років.

Відповідне рішення уряд схвалив на своєму засіданні у середу, передає Depo.ua з посиланням на РБК-Україна.

“Є великі платежі, які людям тяжко сплачувати – за тепло і гарячу воду. Я задаю собі питання, чому в одних містах ціна тепла за гігакалорію 2000 грн, а в інших – 1300 грн. Ця різниця є необ’єктивною і неадекватною. Ціна на газ і електроенергію в країні однакові, зарплати в галузі приблизно однакові, але тарифи різні. Сьогодні ми ухвалимо рішення на підставі проведених економічних розрахунків, що рахунки не можуть бути вищі за 1400 грн за гігакалорію”, – заявив Гройсман.

“15 – “за”. Рішення ухвалено”, – зазначив він.

Зокрема, з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку – 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку – 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахування ПДВ).

З постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води – 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ); у разі їх відсутності – 75,74 гривні за 1 куб.м. (з урахуванням ПДВ).

“Оплата населенням міст обласного значення та Києва послуг з постачання теплової енергії і постачання гарячої води здійснюється з урахуванням встановлених відповідними органами місцевого самоврядування цін/тарифів, які не перевищують граничні ціни/тарифи, що визначені”, – сказано у тексті документу.

Підкреслимо, Кабмін доручив Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, органам місцевого самоврядування міст обласного значення та Києва вжити заходів до неухильного виконання вимог документу та забезпечити перерахунок тарифів на послуги з постачання тепла та гарячої води для населенням до 1 вересня цього року.

Крім того, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг, уряд рекомендував щомісячно моніторити ціни/тарифи на тепло та гарячу воду.

Джерело: Depo

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь