Олександр Кодола оголосив свою позицію щодо звернення депутатів Ніжинради

*Імідж

Депутати Ніжинської міської ради поширили звернення до кандидатів у народні депутати по 209 виборчому округу з проханням оголосити свою позицію щодо питань, які визначатимуть подальшу долю України. https://www.nizhynrada.gov.ua/news/4407/zvernennya-do-kandidatv-v-narodn-deputati-ukrani-po-209-mu-viborchomu-okrugu.html

Народний депутат України Олександр Кодола, який балотується на виборах по 209 виборчому округу, оголосив свою позицію.

Шановні депутати Ніжинської міської ради, повністю розділяю ваше прагнення знати відповіді на ключові питання державної політики від кандидатів у народні депутати, які представлятимуть Ніжин у парламенті. Питання щодо вирішення війни на Донбасі і цілісності України, захисту української мови, вирішення внутрішніх проблем України і в тому числі встановлення чесної і прозорої системи виборів в Україні для мене так само важливі, як і для вас! Ось моя позиція.

Щодо московсько-української війни та Вашого бачення шляхів її закінчення, а так щодо планів повернення території ОРДЛО під юрисдикцію України на умовах Путіна;

  • Щодо війни  на Донбасі. Я вважаю, що запорукою досягнення миру і відновлення державної цілісності України, це міцні Збройні сили України розвинута економіка і допомога наших західних партнерів. Тільки спільним міжнародним політичним, економічним і санкційним тиском можливо змусити агресора звільнити окуповані території. І робота в цьому напрямку — прямі повноваження Президента України. А остаточне рішення щодо будь яких мирних угод має приймати Верховна Рада України, якщо на то буде воля Українського народу.

Щодо спроб зміни або відміни мовного закону;

  • Я є співавтором Закону про захист української мови. На мою думку, це — один із найважливіших документів серед тих, які формують основу державності. Захист української мови — це питання національної безпеки. Цей закон надзвичайно важливий в умовах гібридної агресії Росії, тому я, як співавтор закону, буду відстоювати його безумовне виконання.

Чи будете Ви у випадку обрання Вас народним депутатом України публічно і в юридичній площині наполягати на прийнятті пакету антиолігархічних законів?

  • Я переконаний, що однією із головних перепон, які гальмують, соціальний, економічний розвиток України, її поступ до Європи, є вплив олігархічних кланів. Боротьба з корупцією і олігархією, повинна стати державним завданням на найближчий час. Тому я підтримую і буду підтримувати цей курс.

Чи будете Ви наполягати на прийнятті нового виборчого законодавства, що передбачатиме вибори до Верховної Ради України за пропорційною системою з відкритими списками?

  • Сьогодні у Парламенті Виборчий кодекс розглядається  у другому читанні, я голосував за його прийняття у першому читанні. Я вважаю, що зараз Україна потребує не просто зміни виборчого законодавства, а встановлення чітких правил, якими б були максимально захищені конституційні права виборців. Тому я підтримував і буду підтримувати систему з відкритими списками. Це не просто вимога українських виборців, це вимога часу.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь