Дослідницькі подорожі ніжинських лісівників

 

 

 

 

Цього разу маршрут пролягав до одного з найекзотичніших місць України – Буцького каньйону. Знаходиться він у невеличкому селищі Буки, що на Черкащині. Дуже цікаво, що навколо – рівнинна місцевість, а посеред неї – урвище грандіозних скель, спочатку висотою 10-15 м, а далі вони досягають і 25.
На початку каньйону знаходиться старий млин ХІХ століття. Сьогодні можна тільки уявляти, як він працював багато років тому, оскільки нині на його місці – руїни.
Відомий Буцький каньйон і водоспад Вир. Краса навколишньої місцевості вражає: свіже повітря, мальовнича і прекрасна природа плюс такі цікаві геологічні утворення. Гострі й високі, вони нависають над водою, створюючи унікальний і зовсім не характерний для Центральної України ландшафт, що нагадує пейзажі фіордів чи панорами карпатських гір.
Ніжинські лісівники вже давно впевнилися, що Україна – дивовижна країна з тисячами пам’яток, більшість яких, на жаль, мало хто знає. Але познайомитися з цими природними чудесами шанс є завжди, головне – бажання!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь