Уряд Гройсмана виділив додатково 14,7 мільйони гривень для Носівки

 

 

 

 

Уряд Гройсмана виділяє близько 3-ох мільярдів гривень на підтримку малих міст та райцентрів України. Кожна область отримає додаткові десятки мільйонів гривень на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. Частину цих коштів, майже 77,5 мільйони гривень, Уряд Гройсмана вже розподілив містам нашої області. З них понад 14,7 мільйони гривень виділяється для Носівки.

 Міста районного значення вже у 2019 році отримають 3 мільярди гривень з Державного фонду регіонального розвитку. А з початку 2020 року усі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Крім того, з 2020 року розпочнеться окрема урядова програма фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», на 10 мільярдів гривень.

Так, фінансування від Уряду (14 мільйонів 703 тисячі 357 гривень) вже отримує Носівка. Гроші виділили для будівництва в адміністративному центрі ОТГ школи на 520 місць.

Як заявив прем’єр-міністр України і лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман, потрібно, аби вже наступного року всі районні центри і міста районного значення мали статус об’єднаних територіальних громад і отримали всі ті можливості і ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і ОТГ.

«Це дасть їм можливість до процесу остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, почати ремонтувати садочки і школи», – сказав Глава Уряду.

Продовження відповідних програм децентралізації в цілому критично залежить від того, чи буде новий уряд так само підтримувати громади, як це робить уряд Гройсмана. Фактично доля підтримки громад залежить від результатів парламенстьких виборів.

 

Дмитро СИМЧИЧ

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь