До 2023 року англійська мова стане обов’язковою для вступу у виші

 

 

 

 

Англійська мова на рівні B1 стане обов’язковою для вступу на бакалавра, частина профільних дисциплін під час навчання у вишах буде викладатися англійською.

Міністерство освіти України затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах. Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити регулярні “скринінги знань”, зокрема, запровадити обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

За словами Міністра освіти та науки Лілії Гриневич, дослідження показують, що економічний розвиток країни залежить від знання громадянами англійської мови. Зараз Україна розташувалася на 28 місці з 32 неангломовних країн Європи  за рівнем знання англійської мови.

Однією з основних проблем англійської в університетах Міністр назвала рівень, з яким у виші потрапляють вступники – він надзвичайно різний. Це водночас шкодить обом групам – і студентам з низьким рівнем, які не встигають за програмою й не можуть нормально її засвоювати, так і сильним студентам, які страждають від політики “орієнтації на слабшого”.

“Рішення лише одне – забезпечити вхід на рівні В1 усіх студентів на початку навчання. Ціль – до 2023 року всі студенти мають оволодіти мовою на відповідному рівні”, – йдеться у документі.

Нагадуємо, батьки абітурієнтів, як і самі абітурієнти, які подали заяви на вступ до “вишу”, зможуть оперативно дізнатися інформацію про рейтинг претендента на навчання в спеціальних списках абітурієнтів онлайн.

Джерело: aspi.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь