Любов Зубицька: Йду в Парламент, щоб взяти владу під щоденний контроль людей в прямому ефірі!

Обирай не депутата, обирай своє майбутнє!

 Шановні українці, виборці, містяни, селяни чернігівського краю!

Ось майже добігає кінця виснажливий марафон під назвою «Я кращий, голосуйте за мене, бо я більше наобіцяв».

Сподіваюсь, ви вже побачили усіх кандидатів по 209 округу, почули їх головні лозунги, обіцянки, почитали програми, а може вже й уявили своє життя, згідно найкращих планів та мрій. І це природньо, бо людина на 90%  живе або у спогадах, або в мріях.

Проте за пару днів настане черга зробити відповідальний крок і обрати своє реальне, а не уявне майбутнє, а з ним, і майбутнє України на найближчі 5 років.

Знаю, що ви дуже втомилися, але проявіть ще трохи уваги і терпіння в цей вирішальний момент.

Згадуючи пройдешнє

Останній місяць, майже з ранку до ночі, без вихідних, я подорожувала селами і містечками півдня Чернігівщини. Зустрічалася із людьми, слухала їх історії, відповідала на гострі питання, робила нотатки…

Більшість з цих доріг були мені добре відомі – в свій час, у 2009-2014 роках я намотала по ним тисячі кілометрів! Коли їздила від хати до хати, бачила схвильовані обличчя, коли приймала рішення, що буду до останнього захищати вас в суді і не дам шахраям вкрасти вашу землю. Тоді, п’ять років тому нам з вами це вдалося, хоча було дуже важко. Ми відстояли вашу землю. Тоді багато хто з вас питав – а чому ви не йдете у владу, на це я не мала відповіді. Тепер я знаю, тому йду на більш відповідальний, більш серйозний рівень.

Спілкуючись із вами я багато зрозуміла, переосмислила важливі речей, а на деякі, взагалі, почала дивитись по-новому. Разом ми дискутували по найболючішим темах, обурювались і, навіть, іноді сперечались! А як же інакше, бо емоції завжди вирують, коли  ми не байдужі та є бажання щось змінити.

Перше, що я зрозуміла і побачила, це те, що більшість людей вже навіть і чути не хочуть про чергові «плани і обіцянки». Все це в минулому. Люди питають – а як ти захистиш свої гасла, як ми тебе контролюватимемо, чому ти думаєш, що можеш щось змінити в цій заскорузлій, шахрайській системі, а згодом не станеш її частиною???

І я їм відповідаю. Найголовніше, що я зрозуміла – якщо дійсно ти хочеш щось змінити навколо, треба змінюватись самому, звільнятись від власних страхів і забобонів. Тому я кажу відверто і прямо, коли чуєте – «від нас нічого не залежить» – плюньте тому в очі! Це той, хто вас ненавидить і зневажає, хто вас зрадить і продасть окупантові, щойно почує кроки ворожих чобіт. Так казати і думати може лише той, хто вже сам звик бути рабом і не хоче, щоб інші відчували себе вільними.

Ви повинні пам’ятати – влада, президент, народні депутати – всі вони є вашими слугами, а не навпаки! Одна справа дивитись серіал і уявляти собі ідеальне життя, та зовсім інша – це самому відповідати за своє життя, своє майбутнє. Я закликаю вас – прокиньтеся! Колись у часи наших славетних козацьких предків, ви в будь-який час могли звалити гетьмана, кошового, сотника, якщо той виявлявся неспроможним виконувати свої обов’язки заради людей.

Треба повернути  собі волю, гідність і показати можновладцям, хто насправді хазяїн в країні.

Система контролю за владою

Я впевнена, що українці повинні мати можливість впливати на президента, народних депутатів не лише один раз на п’ять років.

Нам потрібна система дієвого повсякденного народного контролю за діяльністю усіх ключових представників влади.

Нам потрібна повна прозорість усіх владних структур. Система, коли можновладці сидять у своїх  кабінетах та щось там дерибанять і вирішують, а люди місяцями чекають  на  справедливість, повинна піти геть!

Що зараз, в цей час робить Президент України? А Прем’єр, а міністри? А ваш народний депутат? Що значить, «ви  не знаєте». Що значить, «їм видніше»?

Це ж ми з вами їх найняли! Уявіть, що ви не знаєте, де вештається і що робить ваш робітник, якого ви найняли зробити ремонт у вашій оселі, чи орати ваше поле – таке можливо? Звичайно, ні. А президент, депутати, і міністри – такі ж самі наймані працівники. Вони так само мають звітувати не лише «в кінці терміну роботи», коли вже пізно щось міняти, або виправляти,  бо втрачено час, а повинні показувати свою вправність, кваліфікацію і сумління протягом усього процесу дії контракту!

Та що можна вдіяти проти інфікованої системи, яка з часом корумпує навіть чесних людей?

Потрібне щеплення вакциною, яке унеможливить перетворення «симпатичного кандидата» на цинічного і брехливого «упиря» який, потрапивши у владний кабінет, вдихає отруйні пари прогнилої системи і стає таким, як і всі, що були до нього. І така вакцина є! Вона передбачає реформу системи влади в сторону повної відкритості і прозорості, коли за кожним кроком, кожною соціальною, господарчою нарадою зможе спостерігати будь-хто через онлайн-трансляції (окрім військових, слідчих та стратегічних державних таємниць).

Я підготувала законопроект, за яким будуть прийняті нові стандарти для усіх гілок влади. Впевнена, що мене підтримає більшість прогресивних народних обранців, які розуміють, що з системою треба боротися системно.  Бо інакше вона поглине навіть тих сумлінних і чесних, які дійсно мали наміри щось змінити.

Хочете у будь-який час знати, що роблять мери Ніжина, Носівки, Срібного, Варви, Ічні, що вони обговорюють в своїх кабінетах, про що йдеться на сесіях райрад? Бажаєте знати і чути, про що кожну мить розмовляє міністр Аграрної промисловості, які завдання дає підлеглим на планерці голова МВС, кого і за що сварить в цю мить голова Укравтодору? А що зараз робить депутат вашого округу? Все це має бути відомим і доступним для громадського контролю онлайн. Також, вважаю, що й президент України та Прем’єр міністр законодавчо повинні звітувати щомісяця по 8 годин в прямому ефірі – що зроблено, що заважає, що планується. І терпляче відповідати на всі незручні питання, які будуть задавати люди в прямому ефірі з усіх регіонів!

Ну, і як основа цієї системи – це програма електронного відкликання народних депутатів за незадовільну роботу та, відповідно, система  експертної оцінки діяльності всіх ключових посадовців на Державному та місцевому рівні. Якщо не справляєшся – це дуже швидко буде видно по об’єктивним експертним оцінкам, які дадуть фахові спеціалісти. В такому разі, йди геть, і звільни місце для більш компетентного та сумлінного.

Тобто, за моїм законопроектом, усі відповідальні владні посади мають бути під щоденним контролем громадськості, а система відкликання з посади має бути прозорою, об’єктивною та невідворотною. Якщо когось не влаштовують такі умови, не йди до влади! Чесним і принциповим нема чого приховувати, така відкритість має їх лише надихати та стимулювати працювати ще краще!

Вважаю, якщо зараз не змусити владу  прийняти такі правила, всі наші надії та сподівання підуть у прірву, і ми знову отримаємо Кабінет міністрів та Парламент інтриганів, лобістів олігархів та крадіїв, які плювати хотіли на інтереси своїх виборців.

Користуючись нагодою, хочу попросити вибачення у кожного мешканця тих невеличких сіл округу, куди я не встигла дістатись під час занадто вже короткої виборчої кампанії. Але це не значить, що я не знаю про ваші проблеми, що вас турбує і чим ви живете. Навпаки, саме з вас я розпочну свою роботу народного депутата, якщо люди віддадуть за мене свої голоси.

Керуйтесь  розумом, обирайте серцем

Я й досі  впевнена, що навіть одна людина може змінити життя всієї країни, якщо отримає достатню підтримку людей. Тому я йду у Верховну Раду, щоб докорінно змінити правила гри, заставити можновладців  працювати на людей, на Україну, а не на власні кишені.

Також я знаю, що без активної участі кожного у побудові власного щастя,  процвітаюча і заможна Україна сама по собі не з`явиться.

 

Підтримуєте мої ідеї, хочете не на словах, а на ділі контролювати владу і вимагати народних обранців працювати на ваші інтереси? Тоді обирайте своє майбутнє, обирайте життя, обирайте свою любов і свою Україну

Ваша Любов Зубицька

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь