Школярі Сіверщини на гостинах у ніжинських археологів

 

 

 

 

16 липня мандрували не стільки у відстані, скільки в часі.

38 хлопчиків та дівчаток з різних куточків новгород-сіверщини – вихованців дитячого табору «Десна», що відпочивають наразі на Станції юних натуралістів вперше в своєму житті не лише побачили як проводяться археологічні розкопи, а й поспілкувались зі справжнім археологом, керівником експедиції, Іваном Станіславовичем Кедуном.

І хоч в руки експонати потримати не дали, – діти отримали неабияке задоволення від споглядання розкопу, цікавезної розповіді науковця та можливості зазирнути на декілька століть в минуле.

З часом все, що віднайшли цього літа археологи: прикраси, пряльця, посуд – можна буде споглядати в експозиції Краєзнавчого відділу Музей “Слово о полку Ігоревім”. А вже сьогодні діти впевнені: робота альтруїстів, таких як Иван Кедун, – вкрай важлива для сьогодення та майбуття.

Підтвердження історичних фактів та спростування міфів наближають нас до розуміння минулого та зменшують кількість білих плям в історії. І, дай Боже, аби хоч деякі з наших сьогоднішніх екскурсантів на наступний рік виявили бажання поволонтерити поруч з археологами. А мо хтось з них наважиться й обрати професію археолога чи історика?

Пізнаємо світ разом з проектом “Вивчаймо історію з “Сівертуром”!

Оксана Харькова 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь