Масштабний форум ОСББ у Ніжині

 

 

 

 

Темі ОСББ був присвячений масштабний форум, якій відбувся вчора, 24 липня, за підтримки проекту ЄС/ПРООН «HAUSES та Ніжинської міської ради. Повна назва проекту «Взаємодія ОСББ між собою та з органами влади: як досягти синергії».

Крім керівництва міста та національного консультанта з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу в Чернігівській області С. Рожок, на заході були присутні голови ОСББ, члени правління та члени ініціативних груп, а також гості з Чернігова та Прилук.

На початку форуму міський голова А. Лінник наголосив, що сьогодні всі зібралися разом, щоб напрацювати зміни до міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду Ніжина на 2019 рік.

Було зазначено, що основне завдання ОСББ – не лише нова форма організації управління спільної власності, співвласники мають навчитися  спільно приймати рішення і разом нести за них відповідальність. “Успішні ОСББ – запорука успішного розвитку громади”, – наголосив міський голова.

Ніжинською міською радою було прийнято рішення «Про внесення змін до міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік (додаток №1) до рішення Ніжинської міської ради від 24.04.2019 р. за № 2-54/2019.».  Відповідно до цього рішення в бюджеті нашого міста буде передбачено кошти на фінансування цієї програми.

У ході засідання присутні аналізували міську цільову програму підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків, вносили пропозиції щодо капітального ремонту житлового фонду Ніжина, обговорювали дискусійні питання, такі як: Яким чином можна підвищити ефективність ОСББ? Як уберегти його від функцій, йому невластивих? Хто ОСББ для органів влади і місцевого самоврядування? Як органи влади можуть сприяти становленню і розвитку ОСББ?

 

Валентина Пильник для mynizhyn.com
Фото Офіційний сайт Ніжинської міської ради 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь