Аномальна спека повертається: якою буде погода у серпні

 

 

 

 

Погода в Україні кардинально не зміниться, а серпень збереже помірне тепло з невисокими температурами.

Про це розповів народний синоптик Володимир Деркач, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За його словами, перша декада останнього літнього місяця збереже погодну тенденцію, встановлену липнем: помірне тепло з невисокими температурними показниками, у середині і наприкінці цієї десятиденки очікуються невеликі опади.

Початок другої декади серпня не розчарує погодою, незважаючи на короткочасний дощик, будуть теплі дні і навіть дуже спекотні, зазначає народний синоптик.

Однак, спека протримається не дуже довго, і температура трохи знизиться. Знову повернуться дощі, які посиляться в кінці декади.

Третя десятиденка буде практично без опадів, температура повітря підніметься до досить теплою, спекотної погоди. Ось тільки в кінці літа стовпчик термометра почне різко опускатися.

Згідно з даними Українського Гідрометцентру, у найближчі дні в Україні збережеться нестійка погода, вдень можливі дощі, а місцями навіть грози.

Температура буде невисокою, як для липня. Очікується 21-26 градусів тепла, на півдні — до плюс 30. На наступному тижні також не варто очікувати високих температур. Наприкінці липня, а також на початку серпня, спостерігається невелике зниження температури. Холодна повітряна маса прийде з півночі, в результаті температура впаде на пару градусів. Іноді будуть йти літні дощі, переважно вдень.

У п’ятницю, 26 липня, накриють грозові дощі західні і, місцями, північні і центральні області. На півночі України вдень повітря прогріється до 24 градусів тепла, а на півдні країни стовпчики термометрів піднімуться до +28.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь