День казки в ніжинському садочку

 

 

 

 

«Казка в гості завітала,
Зупинилась і сказала,
Що вона велика мудрість й незвичайна сила,
Що дітей малих віками розуму учила.»
Н.Примушко, завідувачка ДНЗ№ 13 “Берізка”
Як кажуть в народі: «Щоб дійшло до серця – треба пропустити через душу». Уже багато років педагогічний колектив ДНЗ №13 «Берізка» працює над проблемою формування у вихованців основ цілісного наукового і водночас гуманістичного світобачення засобами української народної казки і через казку.
Сьогодні на гостині у дошкільнят чарівна ведуча (вихователь Костандова І.В.)і Казкарка (Гавриляко Ю. В.) з улюбленими казками «Івасик-Телесик», «Кривенька качечка», «Колосок», «Яйце-райце», «Коза-Дереза» в інтерпретації знайомих і оригінальних ігор «Відгадай з якої казки», «Я почну, а ти продовж», «Казкові пазли». До уваги допитливих малят вихователі підготували «Казкову вікторину» і «Чарівну скриню». Ой як непросто було переконати Бабу Ягу (Христенко Т.М.) стати доброю,чуйною,ніжною,залюбити її у казки.
Саме народні казки допомагають малюку відкрити світ,де діти аргументують свої думки, відстояти свою позицію, саме казка навчила наших дітей умінню бачити, розуміти , відчувати серцем, що так важливо у формуванні морально-емоційних цінностей малого українця.
Скільки ж радості, скільки здивування і відкриттів подарували наші талановиті вихователі дітям через казку і засобами казки!
І, справді, без душі і помислів високих немає шляху від серця до серця, ця думка належить Великому Добротворцю.
Чарівний Казковий світ української народної казки і ось такий Тематичний День Казки подарував дітям глибину народної мудрості,навчив їх співпереживати разом з героями,виконуючи улюблені ролі,а не бути просто пасивними спостерігачами .І маленьким артистам театру «Телесик» це вдалось,як і колись улюбленій землячці, першій народній актрисі України М.Заньковецькій.
Ось вони – незабутні хвилини щастя, коли діти радіють, співпереживають, отримують яскраві емоції української народної Казки, а на кінець ще й пирогом всім садком смакують.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь