До чого призведе знищення ніжинського лісгоспу?

 

 

 

 

Лісові пожежі – проблема зовсім не нова, але, на жаль, щороку актуальніша. Цьогоріч надзвичайно гостро вона постала у Росії. Так, за останніми даними площа активного горіння становить вже близько 5 млн гектарів. Причини такої ситуації називають різні: одні стверджують, що це – необережне поводження з вогнем, інші виною всьому ставлять сухі грози. Але від цього жахливі наслідки не змінюються: все нові і нові території стають суцільним згарищем.
Тож чи не основною першопричиною такого стану є сама організація ведення лісового господарства у країні? Так, з 2007 року у Росії ліквідовані лісгоспи, а їхні функції виконують окремі новостворені структури. Чисельність лісівників мінімізовано та заборонено їм займатися лісовідновленням і охороною лісів від пожеж. На це є також окремі служби. А якщо взяти до уваги, що в останніх працюють люди, м’яко кажучи, далекі від лісового господарства, то результат не забарився…
На жаль, в Україні також прослідковується тенденція, спрямована на знищення лісгоспів. То чи не повторимо ми долю Росії? Сьогодні державні лісові господарства стовідсотково заліснюють усі території, де стигла деревина забирається, лісова охорона, створена тими ж підприємствами, цілодобово стоїть на захисті флори та фауни, а лісові пожежі у більшості випадків вдається попередити.

ДП “Ніжинське лісове господарство”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь