Чи віддасть міськрада у приватизацію колії, що приносять Ніжину 150 000 грн. щорічно?

 

 

 

 

На засіданні комісії з питань законності, що відбулась 21 серпня, обговорювалось питання приватизації залізничних колій, що розташовані по вулиці Прилуцькій у промзоні. Намір приватизувати має Товариство з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія», яка наразі їх орендує.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Обговорючи це питання, депутати мали дискусію. Адже з одного боку, підприємство забезпечує робочими місцями ніжинців, розвиває свою галузь в нашому місті і сплачує податки до міського бюджету і здійснює поліпшення орендованого майна. Але віддати у приватизацію колії – означає втратити щорічні надходження до бюджету міста в сумі 150 000 грн. В той час від приватизіції місто отримає близько 300 000 грн. одноразово.

 

Також голова комісії Олег Щербак висловив свою думку, що промзону, де територіально знаходяться колії, можна розвивати. Поруч в перспективі можуть бути збудовані ще підприємства, котрі також користуватимуться даними коліями і сплачувати орендну плату до бюджету міста.

У самій же пояснювальній записці до проекту рішення говориться наступне: «Метою прийняття рішення є активізація приватизації та збільшення надходження коштів від продажу об’єктів комунальної власності до міського бюджету, зменшення витрат на утримання та оптимізація структури комунальної власності».

Дане питання скоріш за все буде виноситись з голосу на найближчу сесію міської ради і депутати мають зробити свій вибір.

фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь