Бажаєш змінити країну на краще? Поліція Чернігівщини запрошує до своїх лав

 

 

 

 

Готові власноруч змінювати країну? Спробуйте свої сили на службі в поліції!

Правоохоронна система України потребує до лав поліції активних юнаків та дівчат, здатних втілювати в життя реальні реформи в царині захисту закону.

Кожен українець може допомогти країні наблизитися до європейських стандартів життя. Не тільки поважати закони і виконувати їх норми, а й свідомо стати на їх захист.

Держава запрошує громадян з активною життєвою позицією на службу в поліцію. Тут варто одразу зауважити, що поліція – це не тільки карний розшук і слідчі підрозділи, бо саме їх активно пропагує кінематограф та мас-медіа.

Насправді є маса спеціальностей, існування яких у поліції дещо здивує українців. Скажімо, правоохоронна система потребує не тільки патрульних, слідчих і бійців спецпідрозділів, а й вибухотехніків, програмістів (!), інспекторів груп реагування патрульної поліції, кінологів, поліцейських з логістики, водіїв і багатьох інших.

Відповідно й вимоги до кандидатів на службу різні. Зрозуміло, у всіх має бути добрий стан здоров’я, фізична підготовка, психологічна стійкість. Але якщо для водія визначальним є вміння професійно водити автомобіль і в разі потреби ремонтувати його, то слідчий повинен мати за плечима академію та юридичну фахову освіту, а поліцейський програміст – бути на «ти» з комп’ютером.

— Визначальним фактором завжди має бути мотивація майбутніх поліцейських, — пояснила заступник начальника управління кадрового забезпечення поліції Чернігівщини Яна Кондратій. — Поліції потрібна молодь, яка націлено розуміє, що вона хоче, та як це можна втілити в життя. Саме такі люди часто зустрічаються серед конкурсантів. Вони розглядають службу в поліції не як можливість спробувати щось нове, здобути цікавий життєвий досвід. Сюди їх веде гостре бажання змін та новий погляд на правоохоронну систему.

Наразі в поліції є потреба у фахівцях молодшого та середнього складу. Так, для молодшого складу кандидат на службу може мати як вищу юридичну освіту, так і просто вищу (від молодшого спеціаліста до магістра) чи навіть тільки повну загальну середню освіту. Вимоги до середнього складу дещо інші – це вища або вища юридична (для слідчих) освіта.

Як кажуть, поганий той солдат, який не прагне вдягнути генеральські погони. І це дійсно так, в поліції поняття «соціального ліфту» працює дуже чітко. Скажімо юнак, який прийшов на службу в патрульну поліцію чи роту поліції особливого призначення «Чернігів» рядовим чи сержантом (якщо в армії був сержантом), може вступити на заочну форму навчання відомчого вишу та отримати диплом про вищу освіту. За кілька років правоохоронець отримає офіцерські погони і може «рости» на вищих посадах як у своєму підрозділі, так і перевестися до іншого й будувати кар’єру там.

Випускникам цивільних вишів теж відкрита дорога на службу в поліцію. Тут на них чекає кількамісячне навчання в центрах початкової підготовки. Впродовж нього вони адаптуються до правоохоронної системи, ознайомлюються з базовим рівнем законодавства, прийомами володіння вогнепальною зброєю та ще багатьма профільними предметами. Після цього поліцейські-новачки приступають до служби під патронатом наставників. І тільки слідчий повинен прийти на службу вже з вищою юридичною освітою.

Система поліції не розділяє поліцейських, які навчалися у відомчих вишах, і тих, хто прийшов з цивільного життя. У всіх рівні передумови для руху вперед. Кожен з них має рівні шанси та можливості кар’єрного зростання.

Великий колектив поліції Чернігівщини чекає на вас і радий допомогти удосконалюватися та підвищувати професійну майстерність.

Якщо ви зацікавилися перспективою стати поліцейським, готові служити і захищати, ми радимо завітати на сторінку https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment%2Findex Інформація про всі актуальні конкурси на заміщення вакантних посад у поліції розміщена там. Сторінка постійно оновлюється.

Прийом документів та надання консультацій щодо умов прийому на службу здійснюється за адресою: місто Чернігів, вулиця Шевченка, 116А. Телефон для довідок: (050)46-47-020, (067)46-91-128, (04622)3-12-59 з 9.00 до 18.00 щодня, крім вихідних та святкових днів.

https://cn.npu.gov.ua/news/novini/gotovi-vlasnoruch-zminyuvati-krajinu-sprobujte-svoji-sili-na-sluzhbi-v-policziji/

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь