Гострі кишкові інфекції на Ніжинщині

 

 

 

 

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг  кількості захворілих в Ніжині та Ніжинському районі.

Mynizhyn.com пропонує ознайомитись з результатами моніторингу за два тижні.

За період з 2 серпня по 15 серпня в лікувально-профілактичні заклади міста Ніжин за медичною допомогою звернулось 17 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 5 дітей.
По Ніжинському району зареєстровано 3 випадки захворювання на ГКІ, всі діти.
Фахівцями Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України», в межах повноважень, проведено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів  у вогнищах кишкових інфекцій, взято на дослідження за мікробіологічними показниками 9 проб харчових продуктів. Всього у вогнищах інфекції виявлено 21 контактних, із них 3 особи підлягали та обстежені лабораторно на носійство кишкової групи інфекції.
Під час проведення епідеміологічного розслідування встановлені фактори, що ймовірно сприяли захворюванням на ГКІ : у 5 випадках – м’ясні продукти, 2 – яйце, 1 – кондитерські вироби, 4 – молочні продукти, 8 – інші продукти (овочі та фрукти).
Основними умовами, що сприяли захворюванню на кишкові інфекції стали порушення санітарно-гігієнічних правил при зберіганні та приготуванні харчових продуктів, нехтування правилами особистої гігієни.
 
mynizhyn.com за інформацією Ніжинського міськрайонного відділу ДУ “Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь