У жовтні українські вчителі вперше складатимуть ЗНО

 

 

 

 

У жовтні в Україні вперше проведуть незалежне тестування професійних компетентностей учителів, які стали учасниками експерименту з сертифікації педагогів. Про це повідомляє Osvita.ua, передає Tvoemisto.tv.

У день тестування учасникам запропонують 100 завдань, на виконання яких вони матимуть 180 хвилин. В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначають, що завдання тесту будуть спрямовані на визначення рівня обізнаності учасників з питань планування та організації освітнього процесу, забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів, створення освітнього середовища.

В електронних кабінетах учасників сертифікації вже розмістили основну інформацію про зміст тесту, а також особливості його складання.

Додамо, зовнішнє оцінювання вчителів є одним з обов’язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Цього року  сертифікацію проводитимуть як експеримент для вчителів початкової школи, участь у якому візьмуть майже 900 вчителів.

Власники сертифіката отримають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь