Топ-9 новинок, які з 1 вересня чекають на ніжинських школярів

 

 

 

 

З 1 вересня 2019 року українську школу очікує чимала кількість нововведень, таких як скасування шкільної форми, електронні учнівські квитки, конфіденційність в системі оцінювання, нове меню для шкільних їдалень та багато іншого.

Читайте по темі: Свято Першого дзвоника у Ніжині: о котрій почнеться і чим відзначиться

Повідомляє 2016rik.

 

 

Скасування обов’язкової шкільної форми

Президент України Володимир Зеленський у червні скасував указ про обов’язкову шкільну форму. У новому навчальному році тільки ви і ваша дитина має право вирішувати, що надіти сьогодні в школу. Адміністрація школи більше не зможе примушувати учнів відвідувати уроки виключно у формі.

Нове меню для шкільних їдалень

Вже до кінця 2019-2020 навчального року КМДА планує перевести всі столичні школи на мультипрофільне меню. Ціна за обід не зміниться, продукти залишаться тими ж, але тепер обід в їдальні буде нагадувати шведський стіл, де учні зможуть самі вибирати, що з’їсти сьогодні.

Світловідбиваючі жилети для учнів 1-4 класів

З 1 вересня 2019 року в силу вступає нове правило: учні 1-4 класів зобов’язані носити світловідбиваючі жилети в темний час доби по дорозі в школу і додому. Взимку буде доречно надіти жилет і вранці поверх куртки або пальто. Завдяки цьому водії будуть краще бачити дітей на дорозі, що дозволить зменшити кількість школярів, що постраждали в ДТП.

 

Електронний учнівський квиток

У новому навчальному році 2019-2020 всі школярі, замість звичайних учнівських квитків, отримають нові – електронні. Це дозволить батькам відстежувати переміщення дитини по місту за допомогою спеціального додатку.

Вільний вибір форми навчання

Це нововведення стосується дітей, які змушені пропускати уроки через часті хвороби або ж серйозні заняття спортом, музикою та іншим. У таких випадках батьки мають право подати заяву в адміністрацію школи, щоб перевести дитину на індивідуальну форму навчання. Після чого вчителі складають для таких дітей спеціальний навчальний план. Оцінка рівня знань буде проходити два рази на рік у вигляді підсумкової контрольної роботи.

Вести уроки в школі зможуть не тільки вчителі

Коли в школі, наприклад, немає профільного вчителя, то окремі уроки зможе проводити гурток або організація з хорошими фахівцями. Такий підхід називається мережевою формою навчання. Так можна вирішити проблему нестачі вчителів. Запропонувати свої послуги зможуть всі установи, які зацікавлені в такій співпраці.

Оголошення оцінок школярів

Відтепер оцінки учня – це його особиста інформація, яку вчитель не має права розголошувати, тобто оголошувати на весь клас. Безпосередньо на уроці вчитель може загальними фразами оцінити відповідь/роботу учня, але оцінку в балах – виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку. Це стосується і батьківських зборів.

 

Скасування дощок пошани для відмінників

Кожен учень індивідуальний у своїх успіхах. Хтось краще вчиться, а хтось краще грає у футбол, танцює або співає. Діти різні, і здібності у них теж різні, кожен талановитий по-своєму.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь