Опалювальний сезон у Ніжині опинився під загрозою

 

 

 

 

Опалювальний сезон у Ніжині опинився під загрозою зриву через борги. Про це 3 вересня заявив на щотижневій оперативній нараді заступник міського голови Григорій Олійник.

Повідомляє сайт “Нежатин”

«На сьогодні питання актуальне. Вчора відбулась робоча нарада в Департаменті ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА. Стосувалась вона роботи двох підприємств області: ПАТ «ЧернігівОблЕнерго» і ТОВ «НіжинТеплоМережі» – чи спроможні вони розпочати опалювальний період», – повідомив заступник.

Треба зазначити, що декілька підприємств по Україні досі не впорядкували відносини з НАК «Нафтогаз України».

Дійсно, підприємство «НіжинТеплоМережі» наразі не має номінації на постачання газу. Його борг перед НАК «Нафтогаз України» складає 59 млн грн. Підприємство має сплатити не менше 90% спожитого газу за минулий період. На сьогодні сплачено 88,7%. Для того, щоб отримати номінацію не вистачає 6 млн грн. Найбільша заборгованість залишилась у населення 15 800 000 грн.

«Хочеться звернутись до населення – НЕОБХІДНО максимально сплатити ті борги, які виникли. Це дасть можливість своєчасно розпочати опалювальний період. Складається така ситуація, що заборгувала часина людей, а проблеми будуть у всіх», – зауважив міський голова Анатолій Лінник.

Ще одна перепона, яка унеможливлює роботу «НіжинТеплоМережі»– невідшкодована державою за минулі роки підприємству різниця в тарифах. Складає вона понад 30 млн грн.
Є вимоги до керівництва ніжинських підприємств — завчасно підготувати мережі до опалювального періоду та зробити відповідні випробування. 12 вересня до Ніжина має прибути комісія очолювана Департаментом ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА щодо перевірки міста до опалювального сезону.

«Якщо ми не знайдемо резерви й населення не розрахується за борги – теплопостачальна компанія «НіжинТеплоМережі» не зможе здійснювати постачання тепла до осель та підприємств громади», – підкреслив Григорій Олійник.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Опалювальний сезон у Ніжині опинився під загрозою

Залишити відповідь