Пошук зірки, яка виступить на Ніжинському Покровському ярмарку продовжується. Можливо це будуть “Tautumeitas”

 

 

 

 

Пошук головної зірки, яка виступить у період вечірньої культурної програми продовжується. Дане питання обговорили на засіданні виконкому, що відбулось 5 вересня.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Читати по темі: У скільки цьогоріч Ніжину обійдеться Покровський ярмарок

Попередньо відомо, що в денний час з силовою шоу-програмою для ніжинців виступатиме чотирикратний Чемпіон світу, заслужений майстер спорту України Олександр Пеканова. Обійдеться це шоу місту в 7 000 грн.

 

Говорячи про вечірню програму ярмарку, міський голова Анатолій Лінник запропонував запросити латвійський сучасний фольклорний колектив «TAUTUMEITAS», запевнивши, що ніжинці будуть вражені виступом колективу, від якого він особисто був у захваті, слухаючи їх пісні. «В Україні такого точно не було і для ніжинців це буде дійсно вражаюче дійство краси та музики», – підкреслив він.

Чи виступить даний колектив на ніжинській сцені, стане відомо згодом, після чергового засідання ярмаркому.

Довідково про колектив:
Основний інтерес групи — традиційний спів, якій створюється поєднанням голосів. Цей особливий голосовий резонанс у формі традиційного латиського співу, приносить задоволення не тільки глядачам, але і самим виконавцям. Щоб зобразити традиційну музику з їх власної точки зору і показати, як думає і відчуває себе сучасна «Tautumeitas», кожна з учасниць колективу включає різні інструменти в цю традиційну вокальну музику А капела. Більшість учасників групи вивчали етномузикологію, тому є багато традиційних музичних впливів з різних частин світу.

Різноманітність тембрів, свіжі ідеї й еклектичний музичний смак об’єднуються, щоб дати Tautumeitas свій унікальний звук.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь