Чи потрібні Ніжину інновації з Ізраїлю?

 

 

 

 

6 вересня до Ніжина з робочим візитом прибув директор з розвитку бізнесу ізраїльської компанії Aux Bridge Алекс Любецький. Він зазначив, що компанія співпрацює з Україною уже 2 роки та має непоганий досвід у цій сфері. Алекс Любецький презентував для Ніжина інноваційне рішення для Smart City, повідомив про деякі аспекти, які включають IT, безпеку та зв’язок. Окремо директор з розвитку бізнесу акцентував на новаціях, які стосуються CRM-платформи, за допомогою якої можна буде обробляти запити громадян у режимі реального часу.

Міський голова Анатолій Лінник поцікавився, скільки така інновація буде коштувати для Ніжина, якщо враховувати, що у нашому місті близько 70 тисяч мешканців?
Алекс Любецький відповів: “Для великих міст – 1 у.о. на рік для одного мешканця. Для невеличких міст – дешевше”.
Прості підрахунки, які були озвучені в ході зустрічі, відкривають суму, в яку обійдеться Ніжину нововведення: близько 1 мільйона 800 тисяч гривень на рік.

Міський голова наголосив, що наше місто – багатонаціональне, і єврейська частина громади у нас досить потужна. “А в яких містах Україна ця система уже впроваджена?”, – запитав очільник міста. А. Любецький зауважив, що м. Рівне трохи відстрочило свої пріоритети, а щодо Ужгороду, то до кінця року сподіваються на позитивний результат.

Пропозицію ізраїльської компанії прийнято до уваги, а чи буде її впроваджено в Ніжині – покаже час.

Довідково:

Розумне місто є основою, яка складається переважно з інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), для розробки, розгортання та підтримки практик сталого розвитку, спрямованих на вирішення проблем урбанізації. Велика частина цієї системи ІКТ – суто інтелектуальна мережа об’єднаних об’єктів та машин, які передають дані за допомогою бездротових технологій та хмари. Cloud-based IoT-програми отримують, аналізують та управляють даними в режимі реального часу, щоб допомагати муніципалітетам, підприємствам та громадянам прийняти кращі рішення для підвищення якості життя.

Громадяни використовують розумні міські системи різними способами, використовуючи смартфони чи інші мобільні пристрої. Поєднання систем та даних з фізичною інфраструктурою та службами міста можуть скоротити витрати та підвищити стійкість системи управління, покращити використання енергії, оптимізувати збирання сміття, зменшити завантаженість трафіку та навіть покращити якість повітря.

Що це таке?

Наприклад, підключені до світлофорів датчики отримують дані та опрацьовують їх, що зменшує затори на дорогах. Автомобілі спілкуються з лічильниками паркування, а EV зарядні доки підказують шлях до найближчого доступного місця. Розумні сміттєві баки автоматично надсилають дані компаніям, що займаються управлінням відходами, і за потреби створюють звіти та графік вивезення. Смартфон громадян стає їхнім мобільним водійським посвідченням та ідентифікаційною карткою, що прискорює та спрощує державні послуги. Разом ці розумні міські технології оптимізують інфраструктуру, мобільність, адміністративні та комунальні послуги.

Валентина Пильник для mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь