У Ніжині розпочався збір громадських проектів

 

 

 

 

Відповідно до рішення №7-54/2019 Ніжинської міської ради від 24 квітня 2019 року “Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади та п.3п.п.3.7 проекти приймаються щороку, починаючи з 01 вересня по 30 вересня (протягом одного місяця).
Проект подається особисто автором (одним з авторів) у паперовому та електронному вигляді до кабінету №65 адміністративної будівлі за адресою: м. Ніжин, площа імені Івана Франка, 1, кім., а також на е-mail: vvp_nezhin@ukr.net з поміткою «Громадський  бюджет».
Порядок подання проектів:
3.1. Проекти  можуть  подавати дієздатні громадяни України віком від 16 років, які отримали паспорт громадянина України (ID-картка), зареєстровані  або проживають на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання на території громади).
3.2. Від одного автора протягом одного року може надходити не більше одного проекту.
3.3. Проект може стосуватись лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності та є загальнодоступним для всіх мешканців міста.
3.4. Для подання проекту  необхідно заповнити бланк за формою згідно з додатком 1 до цього Положення, додавши до нього список з підписами не менше  15  мешканців Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади (крім автора/авторів проекту), які підтримують  цей  проект, за формою згідно з додатком до додатку 1 до цього Положення.  Бланк форми проекту та зразок заповнення розміщуються на офіційному сайті Ніжинської міської ради у розділі «Громадський бюджет».
 3.5. Проект повинен  відповідати наступним вимогам:
1) назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладена лаконічно, одним реченням;
2) проект не суперечить чинному законодавству України;
3) реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів Ніжинської міської ради;
4) проект у сфері просторового розвитку має відповідати Генеральному плану Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, іншій містобудівній документації та реалізовуватись на землях та об’єктах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;
5) проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат.
При формуванні проектних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України www.minregion.gov.ua (підрозділ «Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»).
У разі необхідності автори проектів можуть звертатися до відповідних виконавчих органів міської ради за консультацією стосовно визначення вартості (кошторису) проекту.
3.6. У рамках громадського бюджету (бюджету участі) Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади не приймаються до розгляду проекти, які:
1) суперечать чинному законодавству України;
2) передбачають виключно розробку проектної документації або носять фрагментарний характер;
3) передбачають залучення для їх реалізації додаткової штатної чисельності до штату бюджетної установи (комунального підприємства) та постійного її утримання за рахунок коштів міського бюджету (комунального підприємства);
4) передбачають проведення ремонтих робіт будівель чи приміщень, що перебувають на балансі комунальних піприємств, бюджетних установ та закладів, закупівлю техніки або обладнання для комунальних піприємств, бюджетних установ та закладів.
5) містять ненормативну лексику, наклепи, образи, заклики до насильства, сепаратизму, повалення влади, зміну конституційного ладу країни, тощо.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь