Вчені зруйнували 10 міфів про питну воду

 

 

 

 

Питна вода – важлива складова здоров’я людини.

Вчені спростували поширені помилки, пов’язані з необхідною рідиною:

1. Пити воду під час прийому їжі шкідливо для здоров’я. Це твердження не має під собою ніяких підстав, оскільки наявність води жодним чином не вплине на процес травлення.

2. Бутильована вода небезпечна. Деякі люди вважають, що разом з рідиною в організм можуть потрапляти також частинками пластика. Однак таке можливо тільки в тому випадку, якщо ви купуєте дешеву воду від невідомого бренду, які не потурбувалися про те, щоб дотримати санітарні норми виробництва.

3. Вода з-під крана небезпечна. У нашому регіоні вода цілком придатна для пиття, тому не варто турбуватися, якщо на смак вона здається вам дивною. Як правило, вона проходить всі необхідні етапи очищення.

4. Газована вода смертельно небезпечна. Так, якщо мова йде про енергетиках або ж солодкій воді. Справа не в самих газах, а в інших компонентах – кофеїн, цукор, барвники та хімікати. Мінеральна вода з газом вам шкоди не завдасть, навпаки, може виявитися корисною для тих, що худнуть, так як захистить від переїдання.

5. Натуральна вода – найкорисніша. Багато в чому, цей підхід є звичайним комерційним ходом, який дозволяє продавати воду з атмосфери, танучих льодовиків і цілющих джерел у великих обсягах. Звичайна вода з-під крана теж є природною – як правило, річковий, що пройшла необхідну очистку. Не варто пити дощову воду або з неперевірених струмків – можна отримати серйозні проблеми зі здоров’ям.

6. Збагачена киснем вода – панацея від усіх хвороб. Користь нічим не підтверджена, а ось цінник на неї досить вражаючий, так що не варто вестися на рекламу.

7. мінералку можна отруїтися. Не турбуйтеся: від магазинного варіанту отруєння точно не буде.

8. Жорстка вода небезпечна. Навпаки, вона може принести користь здоров’ю.

9. Пити воду можна в необмеженій кількості. У всьому потрібно знати міру. Надлишок рідини може привести до її затримки в організмі.

10. Пити потрібно по 8 склянок на день. Насправді, добові потреби в рідині суто індивідуальні.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь