Нарешті аукціон відбувся! У колишньої лазні новий власник

 

 

 

 

Чи не найбільших обговорень серед населення викликає будівля колишньої громадської лазні по вулиці Червонокозача. Неодноразово про неї писали в ЗМІ, як про аварійний об’єкт, що створює проблеми й для влади, і для громади. Саме там любили збиратись підлітки, і неодноразово доводилось жителям вулиці викликати поліцію. Комунальні служби забивали вікна та двері, аби унеможливити доступ до середини об’єкту, але молодь все одно туди потрапляла. Не один раз намагались і продати дану будівлю. На шляху до цього стояли певні перешкоди: то депутати мали надію, що з цей об’єкт можна буде відновити для громади залучивши спонсорів, то вважали ціну для продажу занадто низькою.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Та ось нарешті цього літа депутати ніжинської міської ради прийняли рішення щодо продажу будівлі старої лазні через національну електронну біржу. Стартова ціна – 2 271 288 грн. Аукціон мав відбутися 14 серпня, але охочих придбати не знайшлося, тож був організований повторний аукціон згідно з процедурою Прозоро. Вартість було зменшено на 50%, і стартова ціна вже складала 1 135 644 гривень.

Після розкриття пропозицій, з’ясувалось що на участь в аукціоні зареєструвались тільки два претенденти Юлія Жидок та Сергій Охонько. Кожен з учасників, згідно з умовами Прозоро мав право на три кроки, аби зробити свою ставку на збільшення ціни. У зв’язку з тим, що Юлія Жидок від самого початку вказала більшу ставку 1 500 005 грн, вона і робила останній крок. Збільшивши пропозицію на 5 грн, стала переможцем. У підсумку ставка Сергія Охонька складала 2 000 000 грн, ставка Юлії Жидок 2 000 005 грн.

Що ж, у цієї занедбаної будівлі з’явився власник, який має дати колишній лазні нове життя. А от яким воно буде, дізнаємось згодом. На жаль, з новим власникам нам не вдалось зв’язатись, адже інформація щодо контактів учасників аукціону не розголошується. Натомість вдалось поспілкуватись з другим учасником, Сергієм Охоньком. У коментарі журналістам він зазначив: «Я довго вагався, чи брати участь, адже об’єкт дуже проблематичний і в нього потрібно вкласти багато інвестицій. Але маючи такий результат торгів, не жалкую, що взяв участь, бо ж в іншому випадку, якщо був би лише один учасник, будівля старої лазні продалась би за трохи більше мільйона гривень. Хоч я і не став власником, але ніжинська громада отримала додаткові 900 000 грн для вирішення проблем і потреб міста. Сподіваюсь, влада правильно ними розпорядиться».

Таким чином для ще однієї занедбаної будівлі в Ніжині почалась нова історія. І є надія, що вона виправдає сподівання містян, і даний об’єкт стане корисним не лише для власника, а й для мешканців міста.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь