Питання на десятки тисяч: Куди поділись демонтовані батареї з ніжинської школи?

 

 

 

 

До виконавця робіт по комплексній термомодернізації Ніжинської ЗОШ №10 виникає все більше незручних питань.
Ми вже писали про зауваження представників технічного нагляду щодо методики приклеювання утеплювача.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН 

Читати по темі: Одну роботу двічі робитимуть або Ніжинську школу “переутеплюватимуть”?

Нині виконавець робіт, а конкретно працівники компанії ТОВ «Творець» усувають недоліки. І хоча заступник міського голови Григорій Олійник зазначає, що це не вплине на терміни виконання, є сумніви у тому, що дана фірма встигне виконати роботи згідно з умовами договору, якщо буде перероблювати одну роботу по декілька раз.
Але, оскільки проект данської компанії «Ramboll», “схалтурити» буде складно, адже за технічними аспектами роботи нагляд серйозний.

“Виділився” виконавець робіт не тільки «професіоналізмом» у виконанні робіт, але й в умінні проявляти господарські навички. 10 вересня на депутатській комісії з питань освіти та медицини було підняте досить скандальне і водночас незручне питання до управління освіти.
Депутат Олександр Ігнатюк поцікавився у представників управління: «Куди поділись труби й батареї з ЗОШ №10 після їх демонтажу? У школі 4 поверхи, і мова йде про велику вагу, а отже і вартість. Вважаю, за ці кошти можна було б профінансувати загальні потреби цілої школи».

Представником управління освіти було озвучено, що дані труби та батареї, як це передбачено проектом, залишаються підряднику, тобто фірмі ТОВ «Творець».
Депутатів така інформація досить збентежила: «Виходить, підрядник отримує кошти за виконання робіт і «бонусом» металолом на сотні тисяч?».

Оскільки це питання відкрите і слушне, депутатами було вирішено протокольно доручити управлінню освіти пояснити, чому у проекті не було передбачено, що це майно ніжинської громади має залишитись на балансі управління і надалі, після продажу, розподілитись на потреби ніжинських шкіл.

На архівних фото школи можна побачити форму батарей:

Ось вартість таких чувунних батарей на сайті OLX

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь