Ціла вантажівка з деревиною: Ніжинська поліція зупинила незаконну вирубку в лісі

 

 

 

 

Нещодавно, Президент України Володимир Зеленський озвучив пріоритетні напрямки роботи для вітчизняних правоохоронних органів. Серед них, боротьба із незаконною вирубкою лісу. Зважаючи на те, що Чернігівська область густо вкрита лісами, збереження їх від знищення є однією з основних задач сьогодення.
Поліцейські Ніжинського відділу поліції щоденно вживають заходів щодо виявлення фактів незаконної вирубки лісу, встановлення винних осіб та збирають доказову базу для притягнення останніх до відповідальності. Іноді, спочатку виявляється факт перевезення вже вирубаних дерев без відповідних дозвільних документів, а вже потім, слідчим шляхом встановлюється ділянка лісу, де правопорушником скоєно злочин. Так сталося і 13 вересня. Наряд СРПП зупинив автомобіль DAF, що перевозив деревину. У водія не виявилося при собі відповідних документів, які б підтверджували походження деревини та надавали дозвіл на її вирубку. Поліцейськими складено протокол про затримання транспортного засобу. Відомості про дану подію внесено до ЄРДР.

Зверніть увагу, що закон передбачає сувору відповідальність за незаконну порубку лісу: обмеженням або позбавленням волі на строк до 3-х років. Окрім цього порушник має бути готовим сплатити до бюджету величезний штраф, адже збитки спричинені екосистемі вирубкою навіть кількох дерев обчислюються десятками тисяч гривень!
Поліцією обов’язково будуть продовжуватися заходи для виявлення злочинів для у сфері охорони навколишнього природного середовища, охорони лісів.
Якщо ви маєте будь-яку інформацію про відомі вам факти незаконної вирубки лісів, або ви знаєте осіб, які можуть бути причетні до цього – повідомляйте до Ніжинського відділу поліції за номером телефону 068-4695239.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь