Дитячі садочки у Ніжині залишился без картоплі. У чому причина?

 

 

 

 

Тендер по закупівлі не відбувся за відсутності учасників. В очікуванні наступного Управління освіти Ніжинської міської ради просить і працівників садочків, і батьків вихованців дати картоплі в борг.

Щороку Управління освіти закуповує для садочків 50 тонн картоплі. Цьогоріч у кошторис заклали 350 тисяч грн на її придбання. Начальник Управління освіти Станіслав Крапив’янський зазначив, що 7 грн за кіло нікого в тендері не зацікавили. На картоплю нині неврожай, ціни скачуть. І 1 вересня тендер просто не відбувся.

Відсутність учасників змусила вносити зміни у тендерні пропозиції. Закупівельну ціну підняли до 8,75 грн за кілограм. От тільки довелося зменшити обсяг закупівлі городини до 40 тонн.

23 вересня відбудеться наступний тендерний етап. Чи зацікавить нова ціна — питання. Адже сьогодні на ринку закупівельні оптові ціни — близько 10 грн, а роздрібна ціна варіюється від 12 до 16 грн за кілограм. Минулого року картоплю закупили за ціною 3,25 грн.

В очікуванні результатів тендера харчування дошкільнят не припиниш. Проблема — приготування перших страв, для яких потрібна картопля. У зв’язку з цим і звернулися до працівників садочків та батьків вихованців за допомогою. Прохання — надати городини в борг.

«Дехто звинувачує нас у вимаганні, а ми просимо невелику кількість картоплі в борг, — говорить Станіслав Крапив’янський. — За тиждень-два обіцяємося повернути позичене. Просимо невелику кількість картоплі, яка переважно йде на супи та борщі».

Наталія Сокол для сайту Nizhyn.city

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь