Депутати порушують домовленості по співфінансуванню водовідведення?

 

 

 

 

Частину коштів заплановану в бюджеті Ніжина на проєкт по водовідведенню зняли й розподілили по іншим потребам.
Таким був результат засідання бюджетної комісії 20 вересня.
У п’ятницю була оприлюднили стаття «Проєкт по водовідведенню у Ніжині постійно опиняється під загрозою», в якій описали результат виїзної комісії по даному об’єкту, і що всі задіяні сторони: міська рада, проєктанти, замовники й виконавці досягли порозуміння і налаштовані своєчасно завершити проєкт згідно з виділеною сумою – 6, 5 млн грн (3,5 млн з міського та 3 млн з обласного).

Та цей план по своєму вже на наступний день скорегували ніжинські депутати, які входять до бюджетної комісії.
Згідно з листами УЖКГ та Б щодо внесення змін до бюджету з проєкту по водовідведення знімають пів мільйона гривень. З них 300 000 грн — на будівництво артезіанської свердловини для житлового будинку Кунашівського старостинського округу та 100 000 грн – на фінансову підтримку госпдіяльності «НУВКГ».

Що ж до решти 100 000 грн, у листі не прописано чітко, куди перенаправлять кошти.

 

Навіщо ж це зроблено, і кому вигідно знову ж створювати ризиковану ситуацію по будівництву водовідведення? Відомо лише одне – «ноги ростуть» з міської влади.
Треба зазначити, що проблема «моря» по Незалежності існує давно, і ця проблема саме Ніжина, а не області. Міські керманичі, у свою чергу, мабуть, забули, що виділені кошти з обласного бюджету є додатковими, а не основними, і велика вдача, що їх взагалі направили на вирішення даної проблеми. Міська ж рада демонструє вчергове порушення домовленостей і несерйозне ставлення до співфінансування соціального проєку.

«Якби обласним депутатам не вдалось ці кошти направити з облбюджету на міській, Ніжин вирішував би цю проблему своїми силами. Та чи зміг би з таким підходом? На цей час, як відомо, міська рада не перерахувала жодної копійки зимовнику робіт. Навіть ті гроші, які були заплановані, вже перенаправляються на інші потреби. Виникає питання – чи потрібно ніжинській владі вирішувати цю проблему? Обласні ж депутати, зі свого боку, зробили все можливе», – зазначає депутат Сергій Охонько.

Остаточне ж рішення прийматиме сесія міської ради 25 вересня. Сподіваємось, свідомість і розуміння проблеми переможе в народних обранців.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь