На сесії міськради обговорили червоний пилок у повітрі Ніжина

 

 

 

 

Ніжин, здавалось би чисте місто – ліса, трави, багато дерев у місті. Та останнім часом дихається ніжинцям все важче: то торфяники горять, то на полігоні сміття тліє, то трава горить. До цього списку приєднались і шкідливі викиди з підприємств.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Дану проблему зачепили на пленарному засіданні сесії міської ради, що відбулась 25 вересня.

На порядку дня – незрозумілий червоний пилок у повітрі, що осідає на різних поверхнях у районі Сільмашу. Гірше за все – незрозумілого роду речовини потрапляють в дихальні шляхи.

У ході обговорення даного питання вияснилось, що червонястий пилок – це дрібні ошурки, що викидуються в повітря з елеваторів в ході сушіння кукурудзи. Належать вони ТОВ “Дружба Нова”.

“Сушать кукурудзу, оброблену хімічними речовинами. Від цієї роботи в повітря надходять викиди. Навіть у зливних калюжах у цьому районі вода червоніє”, – висловили занепокоєння ніжинські депутати. Підмітив цікавий факт і депутат Олег Щербак, зазначивши, що на власні очі бачив, як  зерно на ТОВ “Дружба Нова” птахи обминають стороною.

Що ж планує влада робити з даною проблемою?

Депутати зійшлись на думці, що необхідно терміново вживати міри, адже те, що відбувається, несе в собі  загрозу для здоров’я людей і еклогії вцілому. Треба зазначити, що підприємство-збудник такої проблеми наразі працює не на повну потужність  – не всі сушарки ввімкнено.

Міськрада виішила не зволікати і направити інформацію до  відома Держспоживслужби, аби там роз’яснили ситуацію і повідомили, які можна вжити заходи. 
Нагадаємо, минулого тижня обласний депутат склав та направив звернення до заступника голови Чернігівської ОДА Наталії Романової, до ніжинського міського голови Анатолія Лінника та до начальника Держспоживслужби в Ніжині Володимира Рафальського з трьома вимогами:
• провести відбір зразків атмосферного повітря на дослідження вмісту небезпечних речовин;
• провести аналіз ґрунту на наявність шкідливих концентрацій речовин,
• з’ясувати причину погіршення екологічної ситуації в місті з метою запобігання нанесення шкоди здоров’ю містян.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь