Валерій Зуб у Ніжині розповів про плани та відповів на цікаві запитання депутатів

 

 

 

 

25 вересня народний депутат України по 209 округу від партії «Слуга Народу» Валерій Зуб відвідав сесію Ніжинської міської ради.  Питань до депутата було багато, як побажань та зауважень. Валерій Зуб надав змістовні відповіді на поставлені питання. Крім того, розповів про свої плани роботи у Верховній раді України та на окрузі.

Перше на чому наголосив народний обранець – його позиція як депутата буде направлена на максимальну співпрацю з округом.

«Не дивлячись на те, що вже прийнятий законопроект про зміну виборчої системи, і мажоритарних округів на наступних виборах не буде, наразі я прикладу максимально зусиль, щоб Ніжин відчув підтримку. Я та моя команда розпочинаємо створення та реалізацію загальнодержавної програми по онкології і це перший, але такий важливий, крок вперед, адже останні 3-4 роки в нашій країні така програма не приймалася. Питання досить серйозне і стосується здоров’я громадян нашої країни і жителів області зокрема. Зрозуміло, що для мене наразі основні питання – медичні і законотворчі. Їм максимально присвячуватиму часу», – зазначив Валерій Зуб.

Як член команди «Слуга Народу», Валерій Зуб зауважив що новоствореною Верховною Радою України вже прийнято ряд важливих законів, що стосуються  депутатської недоторканості, імпічменту президента, публічних закупівель, стимулювання інвестиційної діяльності, автомобілів, що купуються закордоном, змін до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів України. Ця законотворча робота буде продовжена й надалі і планується прийняття ще ряду соціально важливих законопроектів.

Депутат міської ради Генадій Дудченко поставив Валерію Зубу досить актуальне питання для громади міста: «Які у Вас пріоритетні роботи, як депутата мажоритарника, на окрузі, що є найважливішим на вашу думку для втілення в найближчі півроку – рік?»

«Проводячи передвиборчу кампанію, з’ясував, яка ситуація в кожному населеному пункті, і зокрема по мікрорайонам Ніжина. Але, хочу наголосити, що повністю довіряю міським депутатам у визначені пріоритетних питань, адже ви є представниками народу в міській раді.  Формуйте пропозиції, буду готовий підтримати і делегувати важливість фінансування тих чи інших проектів у Кабінеті Міністрів України. Такої практики як самовільне прийняття рішень по округу без обговорення з депутатами НЕ БУДЕ. Працюємо разом!» – наголосив народний депутат України.

Озвучив питання Анатолій Сліпак: «На які «путінські умови» готова піти команда «Слуга Народу» на чолі з президентом України Володимиром Зеленським?»

«На сьогодні ситуація складна і вона дискутується. Заяви, які зараз висвітлюються в ЗМІ – не є остаточним рішенням, а є лише варіантами в стадії обговорення, пошуку найкращого рішення для України. Я би все було так просто – проблема щодо статусу Донбасу та Криму давно вже вирішилась. В цьому питанні багато складових і все залежить не тільки від нашої країни».

Депутати попросили уточнень щодо даної відповіді і попросили чітко відповісти: «Які вони, «червоні прапорці», через які не переступить президент і його команда?»

Валерій Зуб наголосив – «червоним прапорцем» – є територія України, і тут поступок не буде.

Цікавила депутатів і наявність представника, через якого буде налагоджена співпраця. І чи є приймальня в Ніжині?

На це народний депутат відповів, що невдовзі в місті буде організована приймальня, в якій постійно знаходитиметься людина, через яку буде зв’язок з основним офісом в Києві. «Не обіцяю, що буду присутній на всіх сесіях міськради і подіях в місті, але по можливості буду. Мені самому цікаво, що відбувається тут», – зауважив Валерій Зуб.

Депутат Юрій Хоменко озвучив народному депутату невтішну статистику в Ніжині, яку на думку міськради потрібно змінювати: «На 100 дитячих місць в ніжинських дитсадках – 202 дитини. Є питання по ремонту трьох садочків, які донині не  вдалось реалізувати».

«Питання, розумію, серйозне, і наголошую ще  раз, є потреба, будемо вирішувати. Переговорю з Міністром фінансів України, і повідомлю, що по Ніжину, до прикладу, мене цікавить питання садочків, по Варві – школа і тд. Якщо дасть Бог, мене почують і в держбюджеті будуть закладені кошти.

Проте нині проект Державного бюджету України на 2020 рік на руках, і я не можу гарантувати, що наразі мої пропозиції будуть враховані, адже проект Державного бюджету України на наступний рік починає формуватися ще в березні, але в подальшому буду вносити пропозиції по можливості скоротити певні статті витрат і направити їх на садочки», – відповів Валерій Зуб.

Зі зверненням до народного депутата України та депутатів міської ради виступив депутат обласної ради Сергій Охонько: «Перша зустріч – початок співпраці, і сподіваюсь досягнемо гарного результату. Головне завдання на мою думку – це системна робота. Зокрема міська рада виробила документ Стратегії розвитку Ніжина, де виокремила всі важливі напрямки – серед яких розвиток економіки міста. На мою думку треба рухатися в напрямку визначеному Стратегією. Бо якщо ці пріоритети не будуть враховуватись, не буде й очікуваного результату. Це ж стосується і співфінансування проектів міською радою. Одним з таких є водовідведення по Незалежності, коли виділені суми, рада починає знімати і направляти на інші потреби. Це неправильна позиція і показує несерйозне відношення до вирішення потреб міста. Це ж стосується в подальшому і проектів, які співфінансуватимуться с держбюджету».

Резюмував зустріч з народним депутатом України міський голова Анатолій Лінник, зауваживши, що наразі для міста одне важливе питання вирішення якого делегував у Верховну раду України народний депутат України попереднього скликання – створення історико архітектурного заповідника на території Ніжина. Ніжин стає все більш туристично привабливим, а тому необхідно довести цю справу до кінця.

Марина ВОЛИНЕЦЬ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь