У Ніжині хочуть перейменувати 5 вулиць

 

 

 

 

Ряд патріотичних громадських організацій, спілок та активістів направили на розгляд Ніжинського виконавчого комітету лист про перейменування вулиць. Така ініціатива аргументується відзначенням у нашому місті на загальнодержавному рівні 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша (автор Чорної ради) та 100-річого ювілею з дня народження Ігоря Качуровського (поет родом з Ніжина).

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Тож які вулиці пропонують перейменувати:

Вул. Московську на вул. Пантелеймона Куліша;

Вул. Пантелеймона Куліша на вул. Ігоря Качуровського;

Вул. Степана Яворського на вул. Гетьмана Івана Мазепи;

Вул. Гетьмана Івана Мазепи на вул. Романа Бжеського;

Вул. Генерала Корчагіна на вул. Левка Лук’яненка.

Зазначимо, що попередньо дані пропозиції були розглянуті на містобудівній раді. Начальник відділу архітектури Вікторія Миронено зазначила, що думка комісія не є позитивною: «Це не зовсім в наших повноваженнях. Були зауваження  на рахунок того, що в людей будуть великі проблеми з документацією».

«Ніжин пережили таку історію декілька років назад, коли в рамках декомунізації  перейменували близько 60 вулиць. До того ж перейменування вулиць і присвоєння вулицям нової назви – повноваження виключно депутатів міської ради. Цей проект рішення має пройти ряд погоджень на профільних комісіях. Попередньо також мають пройти громадські обговорення, ініціювати які повинні організатори. Думка жителів міста у даному питанні є важливою», – зазначив заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

[poll id=”35″]

 

 

Вам може бути цікаво

  1. Ні жин справжнє українське мі сто, яке
    ві ками боронили, ві дстоюючи свободу, люди багатьох наці ональностей. Москові я завжди сильно впливала на думку населення мі ста, через майновий зиск, або гроші….Шкода, що ми досі не зробили висновкі в і з нашої і сторі ії
    у повсякденному житті іііі продовжуємо користуватись і мперськими назвами, або
    і менами зрадникі в…
    Ві йна в ДОМІ!!!! Ворог за столом!!!!

Залишити відповідь