Маленькі туристи Ніжинського дитсадочку №13

 

 

 

 

Туризм як нетрадиційна форма відпочинку та оздоровлення  набуває  в Україні все більшого поширення і стає традиційним для дошкільників, педагогів, батьків ДНЗ №13 «Берізка». У походах та піших  переходах, як правило, комплексно реалізуються екологічні, краєзнавчі, тренувальні, оздоровчі та, власне, туристичні завдання для  маленьких туристів.

Дитячий туризм як форма роботи складається з трьох важливих аспектів: оздоровчого, виховного та пізнавального про що добре пам’ятають  інструктор з фізкультури Гавриляко Ю.В.,  вихователі  Хорешко Н.В. , Колесник А.В., Божок Т.Г., Мархель І.В., Костандова І.В., Парубець Н.Г.

Завдання оздоровлення у сьогоднішньому туристичному поході до Графського парку і Ніжин-озера, до драматичного театру ім..М.Коцюбинського, для старших дошкільників, перетворилося у незабутню казку Осені і спілкуванні з природою рідного краю.

Все було враховано: і правильна побудова розпорядку всього тематичного Дня Туризму, і раціональне проходження маршруту з дотриманням оптимального  чергування і фізичного навантаження та активного відпочинку, і доцільне використання впливу природних факторів на всі системи  дитячого організму.

Діти з задоволенням грали в футбол  і теніс, займались скандинавською ходьбою, «спілкувалися» з могутніми крислатими деревами Графського парку, милувалися тихоплинним озером та його мешканцями. З неменшим захопленням дошкільнята смакували картоплею з салом та пили гарячий чай,  як справжні туристи, а припасли  вони все  у різнокольорових рюкзаках.

Жваво і, не менш,  цікаво  пройшли туристичними доріжками  у той же час  і  дошкільнята середніх, молодших і навіть ясельних груп!  Їх опікували  ведучі –  вихователі Вергун І.А., Гавриляко Ю.В. і чарівний Лісовичок (Хорешко Н.В.) І правила поводження у лісі знайшли малята на ялиночках, які їм припасли маленькі лісові звірята, і в ігри  рухливі  улюблені пограли, і в естафетах спритність виявили. А що вже посидіти у різнокольорових наметах  та посмакувати гостинцями з рюкзачків  – то найбільше задоволення!

Трішки втомлені, але які щасливі поверталися діти  до улюбленого садочка, аби всім розповісти про  незабутній День Туризму та свою   подорож із веселими рюкзаками.

Завідувач  ДНЗ №13 Н. М. Примушко

http://www.mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь