Ніжинська поліклініка змінила адресу. Головний лікар розповів подробиці

 

 

 

 

З 1 жовтня 2019 року Ніжинську поліклініку облаштовано у приміщенні колишнього Ніжинського пологового будинку по вул. Московська, 21-а, що на території міської лікарні.

Ніжинцям досить до вподоби таке рішення, вони говорять, що дуже не зручно було ходити в поліклініку а з поліклініки до міськлікарні, а тим більше хворій людині. Особливо це стосується осінньо-зимового періоду.

У рамках проекту Єдиного медичного містечка був проведений поточний ремонт частини поверхів та приміщень блоку «Б» пологового будинку під міську поліклініку.

Поліклініка займає три поверхи, на яких знаходиться лабораторія, кабінети для прийому –  комфортні та просторі, оснащені меблями та медичним обладнанням.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні

Олександр Костирко розповів журналістам «Нежатин»

з чого все почалося, скільки років готувалися до переїзду, та як буде використовуватися будівля, де раніше знаходилась поліклініка

Доброго дня, Олександре Михайловичу. Розкажіть, будь-ласка, хто ініціював ідею переміщення поліклініки, скажімо так, з чого все почалося?

Все почалося років чотири тому з лабораторії, яка розташована біля механічного заводу – це підрозділ поліклініки. Виникло питання в тому, що в цій лабораторії було розташовано три медичні структури різного підпорядкування: лабораторія, судово-медична експертиза і медико-соціальна експертна комісія (МСЕК).

Приміщеня комісійно було оглянуто і визнано непридатним для ведення медичної практики. Неодноразово на нарадах, на депутатських комісіях ми розглядали питання про те, що необхідно приводити медичний простір до відповідних сучасних вимог, які є не тільки в нашій а й в Європейських країнах.

Чотири роки ми  над цим працювали , і прийшли до єдиного рішення: потрібно створювати єдиний медичний простір – лікарню другого рівня.

Я вважаю, що жителі нашого міста заслуговують на гідне медичне обслуговування.

На сьогоднішній день можна стверджувати, що поліклініка, яка знаходиться за новою адресою – функціонує вже на 100%?

Будь який переїзд передбачає незручності. Але ж хворобу ми не можемо зупинити, тому ми поетапно здійснювали переїзд. Зробили це досить організовано, за що я дякую всім, хто нам допомагав – і спонсорам, які надавали автотранспорт і своїм працівникам, які залучали для переїзду навіть своїх знайомих та друзів, бо одними силами лікарні цього практично неможливо було зробити.

Можу зазначити, що ті лікарі, які приймали в старому приміщенні – переїхали сюди, це і хірург, і терапевт, і кардіологи, неврологи, проктологи, судинний хірург, лор (лікар-отоларинголог), окуліст та інші.

А як буде використовуватися та будівля, де раніше знаходилась поліклініка?

Основна ідея – зберегти медичний профіль. Тобто ця будівля буде передана Центру сімейної медицини. У приміщенні буде розташовано Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, частину приміщення буде займати МСЕК і судово-медична експертиза.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь