Концерт, квіти та відзнаки: як у Ніжині вітали освітян. ФОТО

 

 

 

 

Щороку першої неділі жовтня наша країна відзначає День працівників освіти – справді всенародне і одне з найулюбленіших свят. Адже кожен з нас розуміє, що вчительство – це мистецтво і праця, причому важка й відповідальна, яку часом можна прирівняти до громадянського подвигу. Саме вчитель, педагог, вихователь формує особистість, дає необхідні знання, що створює основу творчої людської діяльності в усіх сферах – економіці, політиці, мистецтві. Тож можна стверджувати — у руках учителя, без перебільшення, наше майбутнє.

Саме напередодні свята в Ніжинському міському будинку культури відбулися урочистості, приурочені до Дня працівників освіти.

Повідомляє сай НЕЖАТИН

Освітян Ніжина прийшли привітати заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, секретар міської ради Валерій Салогуб, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, голова Ніжинської міської організації Профспілки освітян Володимир Сорокін та депутат обласної ради Наталія Копиця. Кожен з них висловив щиру вдячність педагогам міста за високе служіння обраній справі, відданість професії, мудрість, терпіння, за щоденну подвижницьку працю.

Треба зазначити, кожного року сотні учнів Ніжина беруть участь у шкільних, районних, обласних, всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, змаганнях, турнірах і успішно там виступають. Водночас усі розуміють, що за цими перемогами – наполеглива праця вчителів, які докладають чимало зусиль для розвитку творчих здібностей школярів, допомагають їм пізнати себе, розкрити власні здібності.
Усі виступаючі побажали освітянам, які є гордістю нашого міста  миру, Божого благословення, невичерпної енергії, талановитих і вдячних учнів.
Цього дня кращих педагогів міста за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти Ніжина та з нагоди свята було нагороджено нагрудними знаками за зразкове виконання та сумлінну педагогічну працю, Почесні Грамоти, Грамоти обласної державної адміністрації, а також Грамоти профспілкової організації та Грамоти управління освіти Ніжинської міської ради.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю талановитих колективів та солістів, які показали справжнє видовище і чудовий настрій.

4 жовтня – гарний привід привітати свого вчителя, який за руку впевнено вів тебе країною знань і відкрив двері в доросле життя. Депутат обласної ради Сергій Охонько цього дня привітав свою рідну ЗОШ №15, подарувавши закладу ноутбук, а вчителям – торти, аби ще раз нагадати – про них пам’ятають випускники.

“Я думаю, кожному вчителю приємно, коли про нього згадують його учні. Це може бути просте вітання, дзвінок, букет квітів, чи цукерки, але головне – слова вдячності. У кожного з нас, вони вклали частину себе, і ми маємо це пам’ятати і дорожити цим вкладом”, – зазначає Сергій Охонько.

Марина Волинець

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь