Нові перемоги Ніжинської мистецької школи

28 вересня 2019 року в Українському домі на Хрещатику відбулася урочиста церемонія нагородження учасників та переможців VІI-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка “НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО”. Масштабне українське дитяче творче змагання вже сьомий рік поспіль проводиться за ініціативою і при фінансовій підтримці Благодійного фонду Ігоря Янковського. Цього року організатори Конкурсу закликали дітей висловитися на тему майбутньої екологічної катастрофи, яка викликана діяльністю людини і набуває глобального масштабу.

За півроку, що минули з старту конкурсу на розгляд журі було надіслано 504 роботи від 434 юних художників у віці від 5 до 17 років з 21 області України.

Зі сцени фіналістів привітали члени журі: заслужений художник України Йосип Осташинський та  магістр мистецтвознавства, старший науковий співробітник Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Ольга Новикова.

Ігор Янковський вручив цінні призи та дипломи переможцям Конкурсу, яких відібрало експертне журі, що складається з професійних художників. Всього нагороди отримали 29 призерів в 6-ти номінаціях.

 

У цьому році перше місце на конкурсі посіла п’ятирічна Погребна Анна з роботою «Портрети птахів з червоної книги», яку вона створила під керівництвом свого викладача  Борисової Катерини Володимирівни у мистецькій школі при КВНЗ «ніжинський коледж культури і мистецтв ім. М. Заньковецької».  Маленькій Ані вручили цінний подарунок – світловий планшет! Також учасниками всеукраїнської виставки – конкурсу стали Герасименко Каріна та Кузьменко Олександра. Їхні роботи увійшли до 100 найкращих! Виставка буде доступна для всіх бажаючих з 28 вересня по 12 жовтня 2019 р.

 

Фонд Ігоря Янковського також підготував різноманітні творчі майстер-класи, в яких змогли взяти участь усі бажаючі. Після закінчення церемонії нагородження переможців юні художники спробували свої сили в створенні об’ємних зображень за допомогою 3D ручок, потренувалися висаджувати сукуленти в міні-відерця, шиття текстильних сов, плетінні ловців снів, аплікацій для подушок – емодзі і малюванні картин мастихіном.

Наостанок організатори почастували дітей частуваннями в стилі pop-up: міні-бургерами і хот – догами, різноманітними тістечками. На радість дітей працював шоколадний фонтан, в який всі бажаючі могли занурити полуницю і банани, а також станція морозива.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь