Як з’явилося слово «вікторина»

Дитячі настільні ігри вікторини пробуджують змагальний дух і розширюють кругозір малюків. Вони допомагають збільшити словниковий запас, поліпшити навички правопису й розуміння прочитаного у легкій розважальній формі. В онлайновій книгарні «Букля» представлені кращі настільні вікторини для дітей. У багатому ігровому асортименті вас чекають питання й відповіді:

  • спрямовані на розвиток асоціативного мислення і пам’яті у малечі;
  • що закріплюють знання з географії, історії та інших шкільних дисциплін;
  • про різноманітність тваринного світу на нашій планеті;
  • що дозволяють в процесі гри знайомитися з правилами дорожнього руху.

Це найкращий інструмент для сімейних вечірок та вибудовування емоційних зв’язків один з одним. Але як виникла назва цієї інтелектуальної форми настільної гри, яку використовують для перевірки знань з певних предметів?

Походження слова

«Вікторина» – відносно нове слово, якому трохи більше 250 років. Існує забавний міф, що термін виник завдяки парі, укладеному Річардом Дейлі в 1791 році. Керуючий Королівського театру в Дубліні посперечався з друзями, що за 24 години зможе ввести в обіг нове безглузде слово, отримане з невідомої мови. Заради перемоги Дейлі разом зі співробітниками театру обписав крейдою весь Дублін. Загадкова «вікторина» миттєво стала популярною й дозволила виграти парі.

У цій історії немає підтверджуючих доказів. Навіть якщо Річард Дейлі насправді написав «вікторина» на всіх дверях і стінах Дубліна, цей трюк не має нічого спільного з походженням цього слова. Вважається, що «вікторина» була частиною студентського сленгу й спочатку означала «дивну, ексцентричну людину» або «жарт, обман». У 1790-х роках це був нищівний термін, вживаний по відношенню до «тих, хто думає, говорить або діє не так, як решта світу». Пізніше слово набуло значення «цікавитися, уважно вивчати», а до середини 19 століття – «тест, іспит».

У будь-якому випадку змагальний дух і конкурсний формат вікторини добре знайомі школярам, ​​студентам та любителям таких інтелектуальних ігрових телешоу як «Що, Де, Коли?», «Вгадай мелодію» або «Як стати мільйонером?». Бажаєте більше часу проводити у сімейному колі й прищеплювати дитині життєво важливі навички? Купуйте настільні ігри вікторини в магазині «Букля» та отримуйте позитивні емоції всією сім’єю!

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь