11 жовтня – Міжнародний день дівчат: мета та значення свята

 

 

 

 

Сьогодні за ініціативи ООН у світі відзначається Міжнародний день дівчаток.

День був проголошений на 66-й Генасамблеї ООН 19 грудня 2011 року, а відзначати його почали вже наступного, 2012. Ініціатором прийняття відповідної резолюції ООН була Канада.

Мета цього Дня досить серйозна – привернути увагу світової громадськості до соціальних проблем і нерівності, з якими зіштовхуються дівчатка в усьому світі, пов’язаних безпосередньо з їхньою приналежністю до жіночої статі.

За даними ООН, сьогодні у світі проживає понад мільярд дівчаток. І щодня в будь-якому куточку світу вони зіштовхуються з дискримінацією і утисками. Так, за оцінками ЮНЕСКО, 130 мільйонів дівчаток віком від 6 до 17 років не навчаються в школі, а 15 мільйонів дівчаток – половина з них в країнах Африки – ніколи не увійдуть в клас.

Для обліку факторів, що впливають на положення дівчаток в усьому світі, необхідним є збір інформації. Це дозволить визначити шляхи вирішення проблем, з якими зіштовхуються дівчатка, а також допоможе під час розробки відповідних стратегій і програм. Тема Дня-2018 – “Розвиток навиків: розширення можливостей дівчаток”.

Разом з тим в ООН розпочали кампанію з об’єднання зусиль партнерів та зацікавлених сторін для залучення необхідних інвестицій і вирішення найбільш нагальних проблем дівчаток, а також розширенню їх можливостей в плані працевлаштування.

 

https://www.ukrinform.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь