Вчені розробили спосіб вирощування овочів без грунту

 

 

 

 

Цікаво знати:

Японський дослідник вирощує овочі та фрукти без використання ґрунту: він застосовує матеріал, який спочатку був призначений для лікування людських нирок, — полімерну плівку з проникного гідрогелю. Це революційна технологія, яка дозволяє вести сільське господарство в регіонах, де не вистачає землі.

Японський учений Юічі Море адаптував до середовища росту рослин матеріали, які використовувалися для фільтрації крові під час діалізу нирок. Рослини при цьому методі ростуть поверх прозорої полімерної плівки, виготовленої з проникного гідрогелю, який допомагає зберігати рідини й поживні речовини, пише agrarii-razom.com.ua.

Це один із прикладів того, як Японія, країна, де не вистачає землі та робочої сили, здійснює революцію в сільському господарстві.

Переваги нової технології:

    • дозволяє вирощувати овочі в будь-яких умовах,

 

    • використання води — на 90% менше, ніж при традиційному сільському господарстві,

 

    • процес не потребує застосування пестицидів: сам полімер блокує віруси і бактерії.

 

Компанія Юічі Море — Mebiol — має патенти на винахід, зареєстровані майже у 120 країнах. Японська технологія дозволяє вирощувати томати в пустелі, як це роблять у Дубаї.

Технологія, розроблена Юічі Море, дозволяє вести сільське господарство без землі або в районах з обмеженим доступом до води — проблемою, що викликає все більшу стурбованість у всьому світі. Спосіб вирощування рослин без ґрунту відомий як гідропонне землеробство.

Глобальний ринок гідропоніки зростає й наразі становить трохи більше 1,5 млрд. доларів.

Джерело https://superagronom.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь