Місту вже потрібен будинок для чемпіонів: зустріч з ніжинськими чемпіонами Європи та світу

 

 

 

 

Жовтень багатий на спортивні ПЕРЕМОГИ ніжинців. Наше місто поповнився відразу на 8 чемпіонів та призерів Європи та Світу. Один за одним вони виборювали звання кращих. ЗМІ рясніли заголовками про здобутки земляків. Було гордо і приємно, що “Ніжин” звучав і в Польщі, і в Німеччині, і в Узбекистані, і навіть в Китаї.

Читати про перемоги:

Петро Іванов захистив титул чемпіона, двічі відправивши суперника у нокдаун

Наталія Чистякова – чемпіонка Світу з самбо

Велогонщик з Ніжина виграв престижні змагання у Китаї

Ніжинські самбісти привезли перемоги з Чемпіонату Європи

Саме з цього приводу 16 жовтня у стінах міськвиконкому відбулась урочиста зустріч з ніжинськими видатними спортсменами, ЧЕМПІОНАМИ світу та Європи: чемпіонкою світу з самбо Наталією Чистяковою, Чемпіоном світу з боксу Петром Івановим, Чемпіоном Європи з бойового самбо серед дорослих Максимом Шило, переможцями змагань серед юніорів Вадимом Авер’яновим та Владиславом Медведевим, срібним призером чемпіонату Чередниченком Вадимом, та бронзовими призерами чемпіонату Тимофієм Смирновим та Андрієм Литовченком.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Кожного з них привітав міський голова Анатолій Лінник та депутати міської ради Іван Коробка та Володимир Мамедов, звісно, відмітивши величезний вклад спортсменів в статус Ніжина — як міста спортивних перемог.

У форматі невимушеної бесіди проходила зустріч. Всім цікаво було почути: які ж враження спортсмени мають від своїх перемог, як йшли до цього і які плани на майбутнє.

Боксер Петро Іванов, який на зустріч прийшов зі своїм батьком Олегом та мамою Світланою, подякував рідним та близьким людям за підтримку. Спортсмен стверджував, що кожне добре слово, СМСка та привітання були для нього значущими й давали впевненість. Відзначив також і щемне відношення до себе: “Десь каву наливають, десь фініків безкоштовно дали. Це чіпає до глибини душі й дуже приємно, що в місті так шанують переможців. Триматимусь і далі прославлятиму місто”.

Щодо подальших планів спортсмена, то вже наприкінці цього року планує знову захищати титул. А вже у 2020 році виходити на новий рівень.

Наталія Чистякова разом зі своїм тренером Сергієм Полтавцевим розповіли про свої враження від перемоги. Зі скромною посмішкою спортсменка висловила всім вдячність за підтримку і зазначила, що попереду ставить ще вищі цілі. “Головне — завжди вірити в себе!”, – резюмує чемпіонка.

ЇЇ тренер підкреслив, що в підтримці будь-якого спортсмена бере участь близько сотні людей. Без цього неможливий результат. Наталію він вже готує до кубка Європи. Також є плани представляти Україну на Олімпійських іграх, але для цього потрібні значні кошти. У самої ж Наталії для цього є все: і професіоналізм, і витримка, і шалена сила волі й жага до перемоги.

Тренери чемпіонів Європи з бойового самбо Павло Кудлай та Олександр Васильєв також висловились на рахунок своїх вихованців, які беззаперечно є гордістю Ніжина. Щоденна праця та бажання перемагати — стали невід’ємною частиною найкращих результатів, які ніжинці демонструють постійно. Спортсменів вже готують до чемпіонату світу і є віра, що ПЕРЕМОГИ — ПОПЕРЕДУ!

У свою чергу міський голова Анатолій Лінник підкреслив, що в наступному році міська рада працюватиме над тим, щоб виділити квартиру для чемпіонки Наталії Чистякової, адже спортсмени мають розуміти, у Ніжині їх цінують не на словах, а на справі.

Жартома лунали слова, що Ніжину дійсно потрібен вже будинок для чемпіонів — з кожним роком їх більше, а власне житло, то найкраща відзнака з боку влади міста.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь