Бюджетний комітет відхилив пропозицію щодо підвищення зарплат вчителям

 

 

 

 

Проєкт державного бюджету- 2020, за який Рада проголосувала у першому читанні, не передбачає підвищення зарплат вчителям.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутатка від партії “Голос” Інна Совсун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Для підвищення зарплат вчителям треба 45 млрд грн. У бюджеті грошей нема – міністерка

За її словами, бюджетний комітет відхилив пропозицію освітнього комітету збільшення в бюджеті витрат на оплату праці педагогів на 5,1 млн грн. “Ці гроші мали скеровуватись у першу чергу на підвищення зарплатні найменш захищеним категоріям педагогічних працівників, як-то вихователі дитсадків та молоді вчителі”, – повідомила Совсун.

Вона також зауважила, що міністерка освіти Ганна Новосад заявила, що збільшення заробітних плат педагогам має покриватись за рахунок місцевих бюджетів. Таку заяву депутатка “Голосу” назвала “відсутністю чіткого і зрозумілого підходу щодо вирішення питання з оплатою праці вчителів у уряду та монобільшості”.

Як повідомлялося раніше, у липні тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував підвищення заробітних плат вчителям від 1 січня 2020 року. Відповідно до нової системи оплати праці педпрацівників, яку планує затвердити Кабінет Міністрів, зарплати можуть зрости від 20 до 70%.

Своює чергою, нова міністерка освіти Ганна Новосад повідомила, що для підвищення зарплат освітянам на 20-70% від січня 2020 року потрібно 45 млрд грн. У Проєкті бюджету наразі цих грошей немає.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/proyekt-byudzhetu-2020-ne-peredbachaye-pidvischennya-zarplati-vchitelyam-deputatka-1429290.html

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь