Вчені розповіли, що гриби знижують ризик розвитку раку у чоловіків

 

 

 

 

Корисна властивість цього продукту може покращити стан здоров’я.

Не всім подобається смак грибів, але вчені з японського університету Тохоку відкрили нову корисну властивість цього продукту, який може змінити ваше ставлення до нього. Принаймні, якщо ви чоловік, інформує Ukr.Media.

Вчені провели перше масштабне дослідження з метою виявити зв’язок між вживанням в їжу грибів і розвитком раку простати. Для цього проаналізували два дослідження, в яких взяло участь 36 499 добровольців за 37 років. Дані охоплювали харчові та шкідливі звички, фізичну активність і стан здоров’я досліджуваних. Так, за час проведення тестів 3,3% випробовуваних захворіли на рак передміхурової залози.

При цьому у чоловіків, які їли гриби 1-2 рази в тиждень, ризик захворіти був на 8% нижчий, ніж у тих, хто їв їх рідше одного разу в тиждень. Додавання в їжу грибів тричі на тиждень знизило ризик вже на 17%.

Автори дослідження припускають, що ця корисна властивість грибів пов’язана з високим вмістом антиоксиданту L-ерготионеїна. Однак, доктор Шу Цзянь зазначив, що куди важливіше дотримуватися здорової збалансованої дієти, ніж бездумно додавати грибні страви в раціон.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь