Cкільки грошей приніс Ніжину Покровський ярмарок

 

 

 

 

У 2019 році на проведення ярмарку з міського бюджету гроші не виділяли. Ярмарок окупився за рахунок доходів. 

Про зміну формату традиційного Покровського ярмарку говорили на завершальному засіданні ярмаркового комітету. Акцентували увага на необхідності зміни місця проведення ярмарку. Гості, які приїжджають на видовище, мають його побачити, а не ринок, який заполонив центральну частину міста. Також вирішили в майбутньому надавати більше локацій для сімейного відпочинку, створити фотозони, а формат торгівлі необхідно виносити на друге місце. Висловили пропозицію виставити «козирні» місця на вулиці Гоголя на аукціон.

Цього року ярмарок приніс місту 1 мільйон 442 тисчі 600 грн. З цієї суми необхідно буде заплатити податок на прибуток та податок на додану вартість.

Кошти, які залишаться, підуть на придбання світлодіодного «одягу» на ялинку та 3-Д освітлення на фонтан. Також на засіданні підтримали пропозицію виділення коштів на лікування ніжинського школяра Нікіти Постнікова.

Міський очільник відзначив, що напрацювання з проведення таких масових заходів у міста є. Турист на ярмарок має приїхати не лише за покупками, а й побачити щось цікаве, колоритне, автентичне, щоб зачепило душу. Ярмарок має бути культурним, мистецьким і, звичайно, традиційно торговим та подякував всім, хто брав участь у підготовці та проведенні Покровського ярмарку.

Валерій Кичко для Nizhyn.city

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь