Куди поїхати в листопаді: Україна, Європа без віз і теплі країни

 

 

 

 

Листопад в Україні – холодний, хоча один теплий тиждень все ж пощастить відчути. Але це не означає, що тепло можна знайти тільки за кордоном, десь не березі моря.

Навіть при тому, що з настанням в нас холодів відкривається сезон гарячих країн, де влітку неможливо було дихати через спеку, а тепер комфортно відпочивати на найпопулярніших пляжних курортах, редакція підготувала ідеї відпочинку в Україні і для теплолюбних. Також не варто забувати про захоплюючі і насичені екскурсійні тури в безвізові країни, які так люблять затяті мандрівники.

Куди поїхати на відпочинок в листопаді, щоб в черговий раз задовольнити пристрасть до подорожей і потребу в релаксі:

Куди поїхати в листопаді в Україні

Як не крути, відпочивати в Україні дешевше (якщо відкинути дорогий переліт за кордон) і не менш цікаво. З огляду на наш клімат і досить прохолодну погоду в листопаді, є декілька відповідних варіантів відпочинку – можна поїхати на спа курорт чи добре відпочити в лікувально-оздоровчих комплексах і на термальних джерелах.

Кращі SPA курорти

Варто обирати хороший комплекс, в якому є спа: лазня, різновиди саун, послуги масажу, басейн, джакузі, соляні кімнати тощо. Навіть в холодну нельотну погоду в такому готелі можна відпочити і розслабитися протягом усієї відпустки.

Причому це може бути як Західний напрямок, так і Південний:

  • СПА готель «Mardan Palace 4 *» в Поляниці, Буковель. Розташований в 800 метрах від підйомника «Буковель-1R». У готелі є ресторан, можливість замовляти комплексні обіди, територія і парковка під охороною, гостинний двір, дитячий майданчик, сніданки за типом «шведський стіл» входять у вартість номерів. Відвідування спа-комплексу для гостей – безкоштовно.
  • SPA готель «Villa Leku» в Поляниці, Буковель. Комплекс виконаний в стилі швейцарського шале. На першому поверсі 4-х поверхової будівлі облаштовані піцерія і кафе-ресторан, є мангал-меню. Релакс-зона включає сауну на дровах і закритий басейн з водоспадом – тепло навіть в розпал зими.
  • Готель «Ольга» в Татарові, в 6 км від Буковеля. У будь-який час гості можуть грати в настільні ігри (більярд, теніс), караоке, відпочивати в спа-центрі, користуючись лаунж-зоною, турецьким хаммамом і сауною, послугами масажу на вибір.
  • СПА комплекс «Карпатські зорі» в Яремче пропонує проживання в комфортабельних номерах і дерев’яних фінських будиночках-котеджах. Стандартний набір оздоровчих послуг – сауна і басейн – під рукою.
  • «Romantik SPA Hotel» в Яремче. Сама назва вже налаштовує на романтичний вікенд, хоча в будь-якому із спа-комплексів західної України є всі шанси відволіктися від буднів і насолодитися один одним.
  • Спа-готель «П’ятий океан» в Трускавці – відпочинок преміум класу: шведський стіл, 5 видів саун, басейн, джакузі, солярій, масаж, косметологія, грязьова терапія і багато іншого.
  • SPA-готель «Aqua Paradise» в Одесі – комплекс, де літо триває цілий рік. Навіть в листопаді тут можна купатися в теплому басейні з артезіанською водою, насолоджуватися spa-програмами, отримувати якісні косметологічні та б’юті процедури.
Критий басейн довжиною 16,5 метрів в «Романтік СПА Готелі»
Критий басейн довжиною 16,5 метрів в «Романтік СПА Готелі»
Банний комплекс в spa-готелі «Aqua Paradise»
Банний комплекс в spa-готелі «Aqua Paradise»

Дивіться більше пропозицій зі знижками в Карпатах і на півдні України.

Санаторії України

Трускавець, Східниця, Моршин, Свалява – курорти, які знамениті цілющими мінеральними джерелами. Сюди приїжджають якщо не зміцнити і поправити здоров’я (головним чином шлунково-травний тракт), то глибше пізнати гуцульський край:

Унікальний турманієвий хамам в спа-готелі «Монастік»
Унікальний турманієвий хамам в спа-готелі «Монастік»

Повний перелік пропозицій зі знижками кращих санаторіїв і лікувальних курортів в Україні дивіться на сайті Покупону.

Термальні джерела

Здається, що на термальних джерелах завжди тепло і жарко. Але це поки ви грієтеся в теплому басейні. Весь інший час відпочинку тут в листопаді треба утеплятися, прогулюючись по місцевих визначних пам’ятках і відвідуючи екскурсії.

Найпопулярніші термальні курорти на Закарпатті – Косино і Берегово, на півдні України – Щасливцеве в Херсоні, Гаряче джерело в Генічеську, Облої в Залізному Порту. Детальніше про них ми розповідали в окремій статті.

Хочете поєднати відпочинок з цікавою розважально-пізнавальною програмою? На Покупоні знайдете готові тури з відвідуванням гарячих джерел від провідних туроператорів.

Куди полетіти в Європу без візи в листопаді – екскурсійні тури

Листопад – хороший час, щоб поїхати в Європу, практично в будь-яку країну. По-перше, на початку завершального осінній цикл місяця ціни на тури ще не так кусаються, як перед Новим роком і Різдвом, а, по-друге, безвізовий режим робить вартість путівки більш бюджетною (про країни без віз читайте тут). І, зрозуміло, якщо ви вибираєте трансфер автобусом, тим дешевше (у порівнянні з авіа) вам обійдеться відпочинок.

Екскурсійні тури в Німеччину

Пиво і мюнхенські ковбаски з одного боку, і велич архітектури – з іншого. В яке місто ви б не вирішили поїхати, атмосфера обіцяє занурити вас в гастро-пригоду та історію.

Туристичні компанії пропонують тижневі і довші тури з відвідуванням мальовничих цікавих місць відразу в декількох містах.

Дрезден

Тепла погода – це не зовсім про листопад, зате в Дрездені в цей період сухо і мало опадів, температура повітря вдень в середньому +4oC. Відмінні умови для прогулянок та екскурсій по місту, якщо запастися теплими і комфортними речами. У центрі (і не тільки) зосереджена сила-силенна культурних пам’яток: Церква Фрауенкірхе, архітектурний ансамбль Цвінгер, Тераса Брюля на набережній Ельби, Дрезденський замок-резиденція, Саксонська державна опера, фарфорове панно «Хода князів» з ілюстрацією літопису Веттинів, правлячого роду Саксонії, і багато інших.

Дрезден: величний лютеранський храм Пресвятої Божої матері з сімома входами
Дрезден: величний лютеранський храм Пресвятої Божої матері з сімома входами
Дрезденський Цвінгер – ансамбль з 4-х будівель в стилі пізнього бароко і неоренесансу
Дрезденський Цвінгер – ансамбль з 4-х будівель в стилі пізнього бароко і неоренесансу

Гамбург

Гамбург – друге за величиною і одне з найкрасивіших міст Німеччини, яке наполовину складається з парків, скверів, заповідників, річок, каналів і озер. У програму групових екскурсійних турів напевно включені Ратушна площа з міською ратушею і чудовим фонтаном у внутрішньому дворику, прогулянка по мальовничій міській набережній, головна церква святого Михайла з вежею 132 метра у висоту, місто складів, яке вузькими водними каналами нагадує Венецію, футуристичний портовий район Хафенсіті, старий тунель під Ельбою і багато інших місць, які стали візитками міста.

Вид на будівлю міської ратуші. Будівля виконана в стилі неоренесансу
Вид на будівлю міської ратуші. Будівля виконана в стилі неоренесансу
Шпайхерштадте – найбільший в світі район складів, розташований в порту міста. Всі будівлі зведені на дерев'яних фундаментах.
Шпайхерштадте – найбільший в світі район складів, розташований в порту міста. Всі будівлі зведені на дерев’яних фундаментах.
Концертна зала Гамбурга Ельбська філармонія на острові Грасброк
Концертна зала Гамбурга Ельбська філармонія на острові Грасброк

Барселона

Дуже гарне місто, як і сама країна. Іспанія знаменита унікальною архітектурою Гауді, готичними кварталами, соборами, музеями та іншими культурними пам’ятками. У листопаді спостерігається спад туристів, тому що купатися в морі стає прохолодно. А ось погода для прогулянок по місту досить комфортна – в середньому +16°С вдень.

Тільки подивіться як тут красиво

Тури до Франції

Лазурна Ніцца

У листопаді денна температура в Ніцці, зазвичай, тримається на рівні +15oC – не сильно тепло (ви явно не підете купатися і засмагати на Лазурне узбережжя), але і не дуже холодно – вдалий час для прогулянок по місту і відвідування визначних пам’яток.

Чарівне містечко з м’яким кліматом, духом ренесансу і класицизму. В Ніццу краще їхати на початку листопада ще й тому, що спадає наплив туристів, а за рахунок зниження цін на квитки і тури можна ще і бюджетно відпочити або влаштувати собі романтичний вікенд.

Щоб відпочинок вдався, і ніякий дощ не зіпсував враження, прямуючи в безвізові країни Європи, одягайтеся тепло і беріть з собою парасольку.

В Ніццу можна летіти навіть з дитиною шкільного віку. Діти теж люблять постити красиві фото в Інстаграм і ділитися враженнями з друзями. Ніцца – дуже гарне місто саме по собі і друге після Парижа за кількістю музеїв і галерей. Більшість вулиць прикрашають будинки і будівлі з фасадами в стилі арт-деко. Обов’язково побувайте на квітковому ринку «Cours Saleya», древніх римських руїнах, в парку Шато, старому місті Вйо-Ніс, музеї Марка Шагала, в сусідніх містах Монако, Антібі і Каннах.

Ніцца – місто у Франції на Лазурному узбережжі
Ніцца – місто у Франції на Лазурному узбережжі
Руїни римських купалень, арени і Археологічний музей
Руїни римських купалень, арени і Археологічний музей
Площа Массена в Ніцці
Площа Массена в Ніцці

Поїхати можна в Італію, Чехію, Словаччину, відвідати Швецію та Фінляндію – головне прихопити з собою теплі речі. Дивіться на Покупоні добірку турів за кордон зі знижками.

Пляжний листопад: куди поїхати на море за кордон

ОАЕ

Одна з найпопулярніших (з точки зору близького перельоту, більш того, прямим авіасполученням) східних жарких країн, яка приваблює любителів пляжного відпочинку, можливістю купатися в теплому морі в осінньо-зимовий період. В ОАЕ можна полетіти з дитиною протягом усього листопада. Тут дуже багато kids-friendly готелів і упорядкованих пляжів. У порівнянні з літньою сорокаградусною спекою в листопаді в ОАЕ стає тепло і комфортно.

Кожен курорт привабливий по-своєму: Дубай – метушливий і вируючий, головний центр розваг; Шарджа – спокійна і ритмічна, центр екотуризму з піщаними пляжами Перської затоки, Рас-ель-Хайма і Фуджейра – курорти, сповнені безтурботності й умиротворення, ідеальні для відпочинку з немовлям.

Листопад – відмінний час для відпочинку в ОАЕ, Шарджа
Листопад – відмінний час для відпочинку в ОАЕ, Шарджа

Вартість: тиждень відпочинку в Дубаї на двох з сніданками і перельотом обійдеться від 20 тисяч грн, в Шарджі – від 18 тисяч грн. На Покупоні ви знайдете актуальні знижки на гарячі тури в Емірати.

Ізраїль

Весь рік в Ізраїлі спостерігається потік туристів – кого приваблюють екскурсії, кого – паломництво, кого – відпочинок на морі. Але для листопада характерні часті опади. Тому, якщо вам важливо пошопитись (в кінці місяця в країні починаються розпродажі), і ви все ще хочете купатися, обирайте курорти Мертвого моря – в листопаді вода в ньому така ж тепла, як і повітря: +25°C.

Найбільший і найпопулярніший курорт на Мертвому морі – селище Ейн Бокек, розташоване прямо на південному узбережжі. Тут не так багато готелів з власними піщаними пляжами (близько десятка), кілька торгових центрів, один міський пляж. Його головне призначення – оздоровлення і спокійний, розмірений пляжний відпочинок.

Листопад – вдалий час для пляжного відпочинку на Мертвому морі з дитиною в Ізраїлі. Курорт Ейн Бокек
Листопад – вдалий час для пляжного відпочинку на Мертвому морі з дитиною в Ізраїлі. Курорт Ейн Бокек

Вартість: путівка на двох на Мертве море на початку листопада обійдеться від 40 тисяч грн з перельотом і дворазовим харчуванням, на 7 днів/6 ночей. З дитиною на тих же умовах – від 50 тисяч грн. Хочете заощадити? Дивіться свіжі знижки на гарячі тури в Ізраїль на Покупоні.

Таїланд

Багато туристів, які уникають величезний наплив відпочиваючих і шукають дешеві варіанти путівок, відзначають, що в Таїланді краще відпочивати в листопаді. Гарна погода (дивлячись куди поїхати), тепло, можна купатися і досліджувати пам’ятки. При цьому цілком реально розраховувати на бюджетний відпочинок на морі.

Відпочинок в Таїланді в листопаді, острів Пхукет
Відпочинок в Таїланді в листопаді, острів Пхукет

Найкращі ціни на відпочинок в Таїланді – на початку листопада. Можна дозволити собі шикарний готель, який в розпал сезону не буде коштувати так дешево. Причому, чим довше ваша відпустка в Таїланді, тим дешевше буде коштувати путівка. Більш бюджетний варіант житла – це приватні будинки і гестхауси.

Пляжний сезон в листопаді на таїландському курорті Крабі. Пляж Ао Нанг
Пляжний сезон в листопаді на таїландському курорті Крабі. Пляж Ао Нанг

У листопаді краще злітати на курорти Андаманського узбережжя: Пхукет, Крабі, Пхі-Пхі. Тут хоч і трапляються дощі, але значно рідше і коротше, ніж, наприклад, на островах Сіамської затоки – курортах Самуї, Панган, Ко Тао. Крабі в порівнянні з Пхукетом – дешевше і спокійніше, але де кому більше подобається. Варто відзначити пхукетскі пляжі: почесні Сурін і Камала, безтурботний Най Харн, активний і розважальний Патонг і найбільш підходящий для бюджетного сімейного відпочинку – Ката або Карон. А ось на Крабі – чим далі від центрального міського пляжу Крабі-Таун, наприклад, на пляжі Ао Нанг, тим дешевше при тому ж високому рівні сервісу.

Крабі – таїландський курорт на узбережжі Андаманського моря
Крабі – таїландський курорт на узбережжі Андаманського моря

Відпочиваючи на морі в Таїланді, ви можете прямо на місці оплатити екскурсійний тур і з’їздити, куди вам цікаво: в Бангкок, просочений метушливим тайським ритмом життя, на острови Сіміла, Майтон, Корал, Рача Яй і багато інших. Місцеві гіди проводять екскурсії і російською мовою.

З пляжу Ао Нанг на Крабі відправляються човни в заповідник на острові Hong
З пляжу Ао Нанг на Крабі відправляються човни в заповідник на острові Hong
Сіміланські острови, екскурсію можна замовити з Пхукета
Сіміланські острови, екскурсію можна замовити з Пхукета

Відносно візи, то з 14 квітня 2019 роки українці мають право на безвізовий в’їзд до Таїланду на термін до 30 днів.

Вартість: відпочинок на двох дорослих з дитиною на 9 днів/8 ночей в готелі 2-3-ї лінії з перельотом і сніданками обійдеться від 75 тисяч грн.

Кіпр

Коли мрієш про екзотику, але ціни на Занзібар кусаються, в голову приходять думки про більш бюджетний в листопаді Кіпр. Багато хто їздить сюди відпочити в кінці осені саме завдяки доступним цінам, відсутності мовного бар’єру, безвізовому режиму (якщо у вас біометричний паспорт) і більш-менш комфортним умовам відпочинку на морі.

Лімасол – друге за величиною місто Кіпру, 60 км від аеропорту Ларнаки і 66 км від аеропорту Пафосу
Лімасол – друге за величиною місто Кіпру, 60 км від аеропорту Ларнаки і 66 км від аеропорту Пафосу

Купатися чи ні – рішення суто індивідуальне. Хтось любить, щоб вода була подібна теплому парному молоку, а хтось кайфує від тонізуючої прохолоди. У будь-якому випадку, температура води на одному з трьох найбільших островів в Середземному морі в листопаді не опускається нижче позначки +21°C. Вдень на сонечку тепло і приємно + 22°C, вночі – прохолодно до +17°C. Прихопіть з собою пару кофтинок і штанів. З першого дня листопада закінчується пляжний сезон, водні розваги закриваються, багато аквапарків не працюють.

Тим, хто не може купатися в двадцятиградусній воді, залишається вивчати місцеві визначні пам’ятки. Рекомендуємо відвідати Троодос (тут дуже багато красивих монастирів), історичне село Тамасос ​​в Нікосії та інші пам’ятні місця столиці Кіпру, руїни античного міста Куріон в Лімассолі, одне з найстаріших в світі сіл Омодос, яке існує з часів Візантійської імперії, ослячу ферму в Айя -Напі, гробницю царів в Пафосі.

Нікосія – столиця острова Кіпр
Нікосія – столиця острова Кіпр

Якщо ви хочете відпочити з дитиною, поїдьте в один з розважальних центрів (в залежності від того, який курорт ви вибрали): Papa Filippou Luna Park Engomi, Bubble Kids World, барвистий і мальовничий зоопарк Melios, Extreme Park, Музей казок в Нікосії; Oasis Luna park, Bubble Park в Лімассолі; кращий сімейний пляж Ніссі Біч в Айя-Напі з мілководними бухтами (взагалі пляжі Лімассола і Айя-напи вважаються одними з найкращих), найбільший луна-парк на Кіпрі Parko Paliatso в Напе тощо.

Пляж Ватія Гонія в Айя-Напі на Кіпрі – нагадує крайку з піску і кам'янисті ділянки навколо невеликої природної бухти. Пляж відзначений сертифікатом Європейського Союзу «Блакитний прапор».
Пляж Ватія Гонія в Айя-Напі на Кіпрі – нагадує крайку з піску і кам’янисті ділянки навколо невеликої природної бухти. Пляж відзначений сертифікатом Європейського Союзу «Блакитний прапор».

Айя Напу також вибирають любителі серфінгу і підводного плавання – тут багато підводних печер, скелі, амфори і уламки кораблів.

Вартість: тижневий відпочинок в Айя-Напі на трьох (2 дорослих з дитиною) з перельотом, без харчування обійдеться від 20 тисяч грн, зі сніданком і вечерею – від 23 тисяч грн в готелях другої і третьої лінії. Кращі варіанти – 1 лінія, дворазове харчування, з відкритим і закритим басейном – від 27 тисяч грн.

Єгипет

Якщо стоїть питання куди поїхати на море в листопаді, безпрограшний і відносно бюджетний варіант – пляжні курорти Єгипту. На час оксамитового сезону спадає екстремальна спека, так що комфортно не тільки засмагати на пляжах і купатися в морі, але й їздити на екскурсії.

Шарм-ель-Шейх, Єгипет – якщо в листопаді хочеться бюджетного відпочинку на теплому морі
Шарм-ель-Шейх, Єгипет – якщо в листопаді хочеться бюджетного відпочинку на теплому морі

Температура води очікується в районі +24-26 градусів, повітря – до +30 вдень. Трохи прохолодніше (до +27 градусів вдень) на курортах Синайського півострова: в Шарм-ель-Шейху, Дахабі, Табі, Нувейбі. Червоне море приваблює любителів дайвінгу дивовижними пейзажами підводного світу.

На єгипетських курортах Червоного моря в листопаді можна активно насолоджуватися дайвінгом
На єгипетських курортах Червоного моря в листопаді можна активно насолоджуватися дайвінгом

Вартість: тиждень відпочинку в Єгипті на початку листопада на двох може обійтися як в 40+ тисяч грн (п’ятизіркові готелі першої лінії в Ель-Гуна), так і в 16 тисяч грн (в трьох-чотиризіркових готелях третьої лінії з all inclusive в Шарм ель-Шейху).

В’єтнам

Любителям цікаво і насичено відпочити в екзотичних країнах недорого варто звернути увагу на одну з країн Азії – В’єтнам. У листопаді тут все ще актуальний пляжний сезон, діє система all inclusive, а ціни помітно знижуються через перехідний період сухого жаркого сезону на вологий прохолодний.

В кінці осені температура повітря вдень сягає в середньому +28°C, а води в морі – +25°C.

Під чисто пляжний формат в листопаді підійдуть теплі південні регіони з малою кількістю опадів: Фантхьєт, Муйне, острів Фукуок, найбільше місто країни Хошимін (в минулому Сайгон). Повний штиль на морі сприяє глибокій релаксації і відпочинку. На курортах В’єтнаму є можливість зануритися в SPA і дайвінг, який до речі є одним з найдешевших в азіатському регіоні і взагалі в світі. Школи пропонують одноденні програми і сертифіковані курси, розраховані на 3-7 днів.

Відпочинок в листопаді: курорт Муйне у В’єтнамі

З листопада по квітень на пляжних курортах В’єтнаму можна зустріти любителів серфінгу, кайтинга, вейкбордингу. Спокійне море для класичного серфа або стабільно сильні хвилі для більш досвідчених підкорювачів – справа везіння на погодні умови. Якщо ви захоплюєтеся або хочете спробувати ці види розваг, придивіться до таких пляжних курортів, як Дананг з кращим пляжем в межах міста Муй Хе, Вунгтау, пляж Бай Дай в 30 км від Нячанга, Фукуок.

Рекомендуємо присвятити день (а може і більше) прогулянкам по столиці В’єтнаму – колоритному мегаполісу Ханой. В кінці осені повітря вдень прогрівається до +19°C, що благоволить пішому променаду, екскурсіям і турам з відвідуванням визначних пам’яток.

Вартість: Азія – задоволення не зі швидких і не дешевих, розраховуйте летіти не менше 9-ти годин (прямим рейсом з Києва) і витратити за проживання в готелі зі сніданком і перельотом від 50 тисяч грн на двох за тиждень.

Китай

Листопад – один з найоптимальніших місяців для відвідування Хайнань, величезного тропічного острова на півдні Китаю. Це найбільший в Азії центр буддизму, що безсумнівно оцінять цінителі цієї духовної культури, прихильники медитацій, йоги і духовних практик. В цей час на морі практично стоїть штиль, купатися можна скільки душі завгодно. Температура вдень +25…+ 27°C з високою вологістю, води – +26°C. Єдине, що може злегка обтяжити поїздку – це необхідність оформлення візи.

У листопаді на острові Хайнань тепло і можна купатися
У листопаді на острові Хайнань тепло і можна купатися

Вартість: на острів Хайнань можна полетіти від 28 тисяч грн на тиждень для двох з проживанням в готелі першої лінії, сніданками і перельотом.

Більше гарячих напрямків зі знижками дивіться за посиланням.

Теплі країни: де можна комфортно відпочити без моря

Марокко

Незважаючи на те, що Марокко вважається теплою країною, листопад тут – не найкращий період для пляжного відпочинку. У Танжері – найтеплішому курорті у Гібралтарській протоці – температура води ледве сягає +19 градусів. Купатися холоднувато, особливо якщо ви збираєтеся відпочивати з дитиною. Тим більше останній місяць осені в Марокко знаменується великою кількістю опадів, яких в рази менше хіба що в Марракеші, сильними вітрами і високими океанськими хвилями, які можуть сягати 6 метрів. Саме за цим в листопаді сюди приїжджають любителі більше серфінгу (причому з солідним досвідом), ніж класичного відпочинку на морі. А на Новий рік і Різдвяні свята взагалі варто заздалегідь бронювати місця в готелях і курси в серф-школах.

У листопаді ця країна приваблива також для любителів прогулянок по місту, екскурсій і сходження на гірські вершини. Приїхавши в Марокко, у вас є можливість побувати на безлюдному сахарському сафарі, покататися на верблюдах і пізнати красу ночівлі в бедуїнському таборі (причому краще це робити в першій половині листопада, щоб уникнути ймовірності сильних вітрів і піщаних бур), або разом з експедицією піднятися на гору Тубкаль.

А якщо хочете відпочити недорого, ловіть знижки на Покупоні. І враховуйте, що для такого відпочинку неодмінно знадобляться теплі речі.

Гора Тубкаль – найвища вершина Атлаських гір і Марокко
Гора Тубкаль – найвища вершина Атлаських гір і Марокко
Червона Медіна – історичний центр, старе місто Марракеша, зведене з червоної глини
Червона Медіна – історичний центр, старе місто Марракеша, зведене з червоної глини

Туреччина

Сезон такої популярної і улюбленої багатьма Туреччини до кінця осені закінчується. Якщо ви не встигли злітати на море в цю східну країну в жовтні, то краще відкласти пляжний відпочинок на наступний рік. На початку листопада денна температура повітря на курортах Турецького узбережжя рідко перевищує +21oC, а в кінці листопада обіцяє максимум +14oC. Нерідко небо надовго затягується сірими хмарами.

Тому пляжний відпочинок – ні, а ось екскурсійні тури – так. Вікенд в Стамбулі, подорож в одне з кращих Інста-місць світу Каппадокію – на Покупоні ви можете знайти тури зі знижками від провідних турагентств.

Панорамний вид з тераси одного з кращих готелів Каппадокії – Sultan Cave Suites
Панорамний вид з тераси одного з кращих готелів Каппадокії – Sultan Cave Suites
Політ на повітряній кулі в Каппадокії
Політ на повітряній кулі в Каппадокії

Греція

Як би не манила ця красива, цікава і багата культурною спадщиною балканська країна, навряд чи вам буде тепло і комфортно купатися в морі, прогрітому в листопаді максимум до +19 градусів. Погодьтеся, не найкращі пляжні умови, особливо якщо ви вирішили полетіти з дитиною, але досить комфортні, щоб з’їздити на екскурсії. Греції є чим вас здивувати: залишки древніх храмів, театрів, музеїв, аутлет.

Крутий кам'янистий пагорб Лікавітос в самому центрі Афін
Крутий кам’янистий пагорб Лікавітос в самому центрі Афін
Панорама Афін, вид з пагорба Лікавітос
Панорама Афін, вид з пагорба Лікавітос

Тим більше, що українцям з біометричними паспортами можна летіти в Грецію без візи (сумарно не більше 90 днів за півроку), а в 2019 подорожувати стало ще простіше з наявністю прямих рейсів з Києва до Афін і Салонік (авіакомпанії Ryanair і Wizz Air).

В Афінах у листопаді можна повною мірою насолодитися античною архітектурою Греції
В Афінах у листопаді можна повною мірою насолодитися античною архітектурою Греції

Вартість: тиждень в Греції в Афінах з проживанням в готелі 4 зірки на першій лінії, сніданками і перельотом на двох обійдеться від 27 тисяч грн.

Відпочинок в Тунісі

У листопаді закінчується курортний сезон в Тунісі. Сонце приємно гріє, а не обпікає, вода в морі прогрівається до температури +21…22oC, і ціни турів ближче до кінця осені починають потихеньку спадати. Так що у вас є можливість, так би мовити, застрибнути в останній вагон, якщо з травня у вас не виявилося можливості відпочити в теплих краях за кордоном. Але навіть якщо погода почне показувати свої примхи, в Тунісі завжди є можливість зануритися в таласотерапію та екскурсії.

Острів Джерба, Туніс – теплий курорт в листопаді, де можна зустріти рожевих фламінго
Острів Джерба, Туніс – теплий курорт в листопаді, де можна зустріти рожевих фламінго

Восени краще вибиратися в південні регіони, наприклад на острів Джерба, де тепло триває зазвичай на один-два тижні довше.

Листопад – оксамитовий сезон на Джербі, Туніс
Листопад – оксамитовий сезон на Джербі, Туніс

Вартість: відпочити в готелі на острові можна від 25 тисяч грн, тиждень на двох, плюс переліт.

Якщо ви любите подорожувати, діліться своїм досвідом в коментарях і пропозиціями, куди ще можна з’їздити в листопаді.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь