10 продуктів, які варто їсти взимку, щоб не набрати зайву вагу

 

 

 

 

Вживаючи ці корисні продукти, ви не погладшаєте взимку.

Дієтолог з Австралії виявила 10 продуктів, які ми всі повинні вживати взимку. Вони допомагають зміцнити імунітет, підтримати здоров’я, наповнити організм поживними речовинами та спалити зайвий жир. Важливо скласти збалансований раціон, інформує Ukr.Media.

Дієтолог і експерт з харчування Жанна Джі сказала, що у холодні місяці жителі Австралії набирають понад три зайвих кілограми. Коли настають холодні місяці, люди, зазвичай, вибирають поживну їжу, більше сплять і відмовляються від ранкових тренувань.

Жанна Джі ділиться своєю думкою щодо 10 продуктів, які не тільки допоможуть схуднути, але і збережуть здоров’я.

Апельсини

Апельсин містить вітаміни А, С, групи В, РР і мінерали: калій, кальцій, магній, залізо, цинк, фосфор. За словами Жанни, апельсин — це і засіб профілактики, і ліки.

“Апельсин — це знахідка. Це смачний і корисний продукт. Він допомагає боротися із застудними захворюваннями, тонізує організм, наповнює його вітамінами, підвищує імунітет. Сік апельсина низькокалорійний. Він покращує травлення, знижує рівень холестерину і допомагає схуднути”, — каже Жанна.

Кале (листова капуста)

“Цей хрестоцвітний овоч містить багато вітамінів, необхідних для імунної системи, — сказала Жанна. Продукт містить велику кількість білка, він багатий на кальцій і залізо, вітаміни А, С, К, фолієву кислоту і клітковину. Кале наповнює організм поживними речовинами, поліпшує травлення. Продукт низькокалорійний”.

Йогурт

“Несолодкий йогурт без добавок — це корисна закуска, яка містить поживні речовини, що сприяють відновленню та зміцненню кісток, виводять з організму солі. Він також покращує роботу травної системи і допомагає схуднути. У ньому міститься калій, фосфор, йод, цинк, вітамін B5 і B12”, — сказала Жанна.

Часник

“Часник — це універсальний продукт, який можна додавати практично до будь-якої страви, і він не тільки поліпшить її смак, але і збагатить деякими поживними речовинами. Часник містить калій, кальцій, фосфор, вітаміни групи В і С, селен, марганець, йод і ефірні олії. Він допомагає боротися з вірусами та бактеріями”, — пояснює дієтолог.

Курячий суп

Курячий суп — це легка і поживна страва. Він зміцнює імунітет, дає сили, зігріває у холодні зимові дні.

“Низькокалорійний і смачний суп тамує почуття голоду, не перешкоджаючи схудненню, — сказала Жанна. — Курячий суп рекомендується вживати під час застудних захворювань. Він допомагає відновити організм. Існують різні рецепти цієї смачної та поживної страви”.

Яйця

“У яйцях містяться корисні речовини: омега-3, фолієва кислота, вітаміни А, D, К, Е, В12, кальцій, фосфор, білки і жири. Ці поживні продукти сприяють збільшенню м’язової маси, регенерують тканини, зміцнюють кісткову систему, знижують рівень шкідливого холестерину, наповнюють організм енергією, допомагають схуднути”, — каже дієтолог.

Тунець

“Тунець — це джерело якісного білка, майже без жиру, — сказала Жанна. — Дієтичний продукт, що містить омега-3 і омега-6 жирні кислоти (ці речовини знижують холестерин). У тунці містяться вітаміни: B12, B6, A, D і E.

Тунець також багатий на різні мінерали, такі як залізо, магній, фосфор, калій, селен (виводить токсини з печінки). Тунець покращує роботу мозку, бореться зі старінням організму, покращує стан шкіри, зміцнює імунітет, поліпшує обмін речовин”.

Купуючи консервований продукт, варто обрати тунець у власному соці, оскільки у ньому міститься менше жиру.

Мигдаль

Жанна пояснила: “Мигдаль корисний для імунної системи завдяки своєму вітамінному складу. Він містить вітаміни А, С, D, Е, білки, жири, вуглеводи, магній, кальцій, фосфор, цинк, залізо. У ньому міститься клітковина, яка тамує голод та покращує травлення. Ці горіхи при помірному вживанні чудово підходять для перекусів, сприяють зниженню ваги та зміцненню імунітету”, — сказала вона.

Перець чилі

“Перець містить капсаїцин, який спалює жир і знижує апетит. Він має розігріваючу та протимікробну дію, бореться з бактеріями і вірусами, покращує обмін речовин і травлення, допомагає боротися із зайвою вагою. Чилі дозволяє знизити вживання солі (гострі страви не вимагають великої кількості солі)”, — сказала Жанна.

Мед і зелений чай

Зелений чай і мед — корисні кожен зокрема, але разом вони створюють потужний енергетичний напій для схуднення, що підходить для холодного зимового ранку.

Жанна сказала: “Солодкий мед доповнює гіркуватий смак чаю без шкоди для харчування. Ці продукти ідеально підходять для лікування ангіни і кашлю, в основному завдяки антибактеріальним і антиоксидантним властивостям меду. Кофеїн, що міститься у зеленому чаї, покращує обмін речовин, прискорює спалювання калорій у організмі”.

Правильно складене збалансоване меню сприяє схудненню. Усі ці продукти допомагають зміцнити імунітет і підтримати організм у холодну пору року.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь