На Ніжинщині масово нехтують правилами продажу алкоголю

 

 

 

 

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Чернігівській області проведено 138 перевірок суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Виявлено 126 порушень, повідомляє monitor.cn.ua.

За матеріалами перевірок прийняті рішення про застосування штрафних фінансових санкцій на суму 2,3 млн гривень.

Найбільш розповсюджені порушення: роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. За 9 місяців встановлено 60 таких порушень, за які штрафна фінансова санкція становить від 10 тис гривень.
Більшість вищевказаних порушень виявлено в Козелецькому, Бахмацькому та Ніжинському районах.
Крім того викрито факти торгівлі без ліцензії: 11 фактів – алкогольними напоями, 1 – тютюновим  виробами та 4 – пальним.
Також серед виявлених є порушення торгівлі алкогольними напоями на розлив суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування (12 фактів), зберігання товару в місцях зберігання не внесених до ЄДР (6 фактів – алкогольних напоїв та 4 – тютюнових виробів), ознаки підробки акцизних марок, торгівля у невизначених місцях,  порушення вимог рішень міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби та інші.
Продовжуються факти продажу алкоголю та тютюну, особам які не досягли 18 років. За 9 місяців анульовано 26 ліцензій за дане порушення.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь