Альманах “Литаври” став літаратурним “містком” між поколіннями

 

 

 

 

Цієї осені в Ніжині втретє прозвучали «Lуtavrу».
“У Ніжині цьогоріч фестиваль «Lуtavrу» зазвучав ще голосніше. Ми ще більше залучили відомих письменників сучасності не лише України, а й закордону. Літературне слово сіється від малого до великого. Письменники відвідують дитячі садочки, школи та вищі навчальні заклади. Почути, перейнятись і надихнутись може кожен. Ми даємо поштовх полюбити літературу і долучитись до її безмежності, ставши частиною поціновувачів писемного мистецтва”, – наголошує головний організатор Тетяна Винник.
Повідомляє сайт НЕЖАТИН
Підсумком фестивалю стала презентація альманаху “Литаври”,  який виданий за підтримки Ніжинської міської ради в рамках Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу».
У ході презентації, модератор заходу ніжинський поет та прозаїк  Анатолій Шкуліпа наголосив, що фестиваль “Литаври” – це як гучний інструмент і він достукається до високих вершин. Цьогорічний альманах об’ємніший за попередні збірки – і це знаково.
“Рівень культури в країні, і в місті зокрема, визначає художня література і наявність письменників, творчість який зростає, тож нехай творчих особистостей у Ніжині стає більше!”, – звернувся до присутніх Анатолій Шкуліпа.
“Литаври” стали своєрідним містком між поколіннями – влучно підмітив один з авторів альманаху Михайло Ломоносов. І дійсно, презентація книги  зібрала та об’єднала письменників та поетів різних поколінь: від початківців  наївних школярів до відомих та досвідчених особистостей.
В ході заходу свої літературні витвори декламували  відомі особистості не лише в Ніжині, але й в Україні Леонід Горлач, автор понад 50 книг, шести романів у віршах, лауреата численних літературних премій, декана філологічного факультету, доцент, відмінника освіти України Олександр Забарний, відома письменниця, лауреатка Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» за 2019 рік Тетяни Сидоренко, поет і перекладач, колишнього керівника літературної студії НДУ ім. м. Гоголя Олександр Гадзінський,  професор кафедри методики викладання української мови Гоголевого вишу, доктора педагогічних наук Юрій Бондаренко, письменник, поет, драматург і перекладач Володимир Гільчук.

Не менш цікаві твори були у виконанні молодих літераторів Михайла Ломоносова, Злати Березенець, Мілани Решітько, Андрія Ніколаєнко, Яни Хілько, Олексія Біленко, Сніжани Семенко та Анатолія Роліка.

Наприкінці заходу натхненниця і організатор фестивалю Тетяна Винник подякувала всім авторам альманаху, спонсорам і небайдужим поціновувачам літературного мистецтва, які об’єднавшись, створили цей літературний поштовх і розвиток на Чернігівщині, і фестиваль житиме далі!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь